Veel progressie bij Piershil: 0-3

SV Piershil

In competitieverband moest Piershil vorig seizoen twee keer negen tegendoelpunten verwerken tegen Vierpolders, deze keer bleef in het bekertoernooi de schade beperkt tot een 0-3 nederlaag. Ondanks de tegenslag van het geblesseerd uitvallen van verdediger Robert van den Heuvel wist de defensie probleemloos stand te houden. Een uitblinkende rol was daarbij weggelegd voor doelman Bjorn van der Bijl, hij leek eenvoudigweg niet te passeren. Na ruim een half uur gebeurde dat toch, een van richting veranderd schot van Glenn Stoffers dwarrelde over hem in het doel: 0-1. De traditionele ineenstorting bleef deze keer uit, Piershil liet zich op geen enkele wijze van de wijs brengen.

Omdat Vierpolders verzuimde de score te verhogen kreeg Piershil in de tweede helft zelfs de kans de score gelijk te trekken. Een één op één duel tussen Neto en doelman De Jong werd door laatstgenoemde gewonnen. Na zeventig minuten goed geconcentreerd spel was de pijp leeg en liepen de gasten uit naar 0-3. Na afloop sprak trainer John van der Toorn van veel progressie bij zijn team, hij benoemde ook meteen het grootste probleem: ,,Wanneer we de komende twee weken keihard aan de conditie gaan werken kunnen we met overtuiging aan het competitieseizoen beginnen”.