Terug naar 1972!

In aflevering 45 gaan we terug naar de maanden januari en juli van het jaar 1972. Op zondag 30 januari loopt een demonstratie van katholieken tegen maatregelingen van de protestantse Britse overheid in Derry, Noord –Ierland volledig uit de hand. Het werd een Bloody Sunday toen Britse militairen met scherp op de betogers schoten. Er vielen veertien doden. Op 20 juli valt het kabinet Biesheuvel 1 omdat de ministers van DS’70 Drees jr. en de Brauw het oneens zin over het te voeren beleid van het kabinet. In januari 1972 staan Mouth & Macneal met het nummer How Do You Do in de Top 40. De single stond maar liefst 17 weken in de lijst met als hoogste positie een nummer 1 notering.

 

Presentatie : Hans en Arjanne Kranendonk

Techniek    : Hans Kranendonk

Uitzending : Zondag 29 september 2019 van 14.00 – 15.00 uur