Sloop ‘oude Aldi’ vordert aardig

-van onze verslaggever-

Aan het eind van augustus zijn de sloopwerkzaamheden van het resterende gedeelte van de Molenaar in Oud-Beijerland van start gegaan. Eerder werd daar al het oude Alerimus-gebouw ‘ De Open Waard’ gesloopt en verrees daar het nieuwe pand waarin onder andere de huidige Aldi-supermarkt is gevestigd.
Beetje bij beetje wordt op dit moment het resterende deel waarin voorheen een wijkcentrum, café, snackbar, kapper en bakker zat, ontmanteld. De sloopwerkzaamheden hoopt men in oktober afgerond te hebben. Of er dan meteen gestart kan worden met de nieuwbouw is nog niet helemaal zeker. HW namelijk Wonen wilde eerst de omgevingsvergunning afwachten zodat ze een gerichte uitvraag kunnen doen. De omgevingsvergunning is echter op 18 september j.l. afgegeven, dus HWWonen kan nu gaan starten met de aanbesteding. Daarna is pas bekend welke aannemer de bouw gaat doen.