SHO – SC Kruisland


In de tweede bekerronde was SHO, net als precies twee jaar geleden, gastheer voor SC Kruisland dat vorige week op eigen veld gelijkspeelde tegen NSVV.
Na de aftastende openingsfase nam SHO de touwtjes in handen wat pas na een minuut of twintig een riante kans opleverde voor Ricky Bokhoven. De rechterspits mikte op de bovenhoek van het doel maar doelman Geerligs tikte het leer fraai uit de kruising. Na nog een paar corners te hebben afgedwongen was het op het halve uur wederom Bokhoven die met een uitstekende pass door Bob Bison werd vrijgespeeld maar het leer verdween langs de voor SHO verkeerde kant van de paal. Esra Pieters probeerde het met een venijnig schot van afstand maar ook nu viel er niks te juichen. Het leek op dat moment een kwestie van tijd tot het Brabantse bolwerk, met voormalig SHO-er Fredson Lucas aan het hoofd van de verdediging, zou omvallen, maar de Beijerlanders zouden nog voor rust bedrogen uitkomen. Na een snelle uitval over de linkerkant werd de voorzet door Remco van der Riet via de binnenkant van de paal achter Peter Konings binnengekopt: 0-1. In hun vorige bezoek aan SHO flikten de Kruislanders precies hetzelfde en hadden toen aan één doelpunt genoeg om -zelfs uiteindelijk nog met slechts tien man- de overwinning binnen te halen.

Minder dan vijf minuten later leek het doek al te vallen voor SHO toen aanvoerder Achmed Didi met een diagonaal schot doelman Konings voor de tweede keer het nakijken gaf: 0-2. De resterende tijd van de eerste helft kon door SHO, evenals trouwens de bezoekers, verder schadevrij worden doorgekomen.

De tweede helft begon met twee ongewijzigde elftallen. SHO had aanvankelijk knap moeite om weer het niveau van het begin van de wedstrijd te bereiken. Te slordig spel met veel balverlies stond een snelle aansluitingstreffer danig in de weg. Gaandeweg werd de Beijerlandse grip op het duel steviger en na een uur de eerste wissel aan SHO-kant. Ingmar van Bruggen ging naar de kant en werd vervangen door Rowdy Rijsdijk, die het meteen probeerde met een harde lage bal van ruim buiten het strafschopgebied. Ook bij deze poging verdween het leer naast het doel. Het was wel het moment dat de wedstrijd begon te kantelen want even daarna kopte Andrew van Tiggelen de bal op aangeven van Jasper Huisman over de niet al te grote Kruislandse sluitpost: 1-2. De geest zat daarmee voor SHO weer in de fles en de druk werd verder opgevoerd. Het duurde nog wel bijna een kwartier voordat de gelijkmaker op het bord verscheen. De voorzet was wederom van Huisman, het doorkoppen van Mitch Fransen en het binnenkoppen door Esra Pieters: 2-2. De doelpuntenmaker ging meteen naar de kant en werd vervangen door Giovanni Breevaart, die er al een helft in het tweede elftal met een doelpunt tegen OSV 2, op had zitten. Breevaart had maar een paar minuten nodig om tot matchwinner te worden gekroond. Op aangeven van Robin Winkels zorgde hij voor 3-2.

Joost Both kwam er nog in voor Ricky Bokhoven en Jasper Huisman schoof van dichtbij de bal tegen de buitenkant van de paal waarna het laatste woord voor Breevaart was, die het mooiste tot de slotminuut had bewaard. Met een streep vanaf de rand zestien stijf in de kruising liet hij Geerligs volkomen kansloos: 4-2. Door de overwinning en de puntendeling bij NSVV tegen MZC’11 (2-2) is SHO poulewinnaar en verzekerd van deelname aan de knock-outfase van het bekertoernooi.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Bob Bison, Kevin Angel; Ingmar van Bruggen, Esra Pieters, Robin Winkels; Ricky Bokhoven, Mitch Fransen, Jasper Huisman.
Wissels:
59’ Rowdy Rijsdijk voor Ingmar van Bruggen
78’ Giovanni Breevaart voor Esra Pieters
85’ Joost Both voor Ricky Bokhoven
Doelpunten:
34’ 0-1 Remco van der Riet
38’ 0-2 Achmed Didi
64’ 1-2 Andrew van Tiggelen
78’ 2-2 Esra Pieters
80’ 3-2 Giovanni Breevaart
88’ 4-2 Giovanni Breevaart
Kaarten:
De 20-jarige scheidsrechter Roy Labeur uit Steenbergen had gele kaarten voor Ingmar van Bruggen en Bob Bison van SHO.

De bekerwedstrijd SHO 2 – OSV Oud-Beijerland 2 eindigde in 6-0. Doelpuntenmakers: Tim de Pender (2x), Giovanni Breevaart, Roy van der Pligt en Rick Schouten (2x).

14-09-2019 SHO – NSVV
Zaterdag de derde en afsluitende speelronde in poule 60 van het districtsbekertoernooi. SHO speelt dan -wederom thuis- tegen streekgenoot NSVV. Als de Numansdorpers op zeker verder willen in de beker dan zal er op de Kikkershoek moeten worden gewonnen. Een gelijkspel is voor hen slechts voldoende als de wedstrijd SC Kruisland – MZC’11 (zaterdag 17.00 uur) ook onbeslist eindigt.

03-09-2019 SHO – FC Binnenmaas (oefen)
Dinsdagavond speelde SHO een oefenwedstrijd tegen FC Binnenmaas. SHO kwam aan de leiding door een doelpunt van Kevin Angel. Vervolgens scoorden de gasten tweemaal waarna Mitch Fransen vanaf de penaltystip de partijen weer in evenwicht bracht. Door in de slotfase nog een keer te scoren trok FC Binnenmaas uiteindelijk aan het langste eind: 2-3.
Gelijktijdig speelden de tweede elftallen van beide clubs ook tegen elkaar en het team van SHO-trainer Alexander de Graaf won -ruim- met 5-2.