SHO – NSVV

In de afsluitende derde wedstrijddag van poule 60 in het districtsbekertoernooi was SHO gastheer voor NSVV. Voor de ene wit/zwarte partij (SHO) stond er, na twee overwinningen, niks meer op het spel, maar voor de andere wit/zwarten -NSVV- des te meer. Alleen bij een overwinning op SHO zouden de Numansdorpers zich van de volgende ronde kunnen verzekeren.
Trainer Sander Fakkel gebruikte de generale repetitie voor de competitiestart om nog wat te experimenteren met de opstelling. Robin Winkels ontbrak wegens werkzaamheden en Esra Pieters en Ricky Bokhoven bleven aan de kant. Hun vervangers waren Giovanni Breevaart, Andrew van Tiggelen en Rowdy Rijsdijk.

Vanaf de aftrap werden de in lichtblauw getooide gasten op eigen helft teruggedrongen. Desondanks was de eerste serieuze mogelijkheid voor NSVV. Het diagonale schot verdween een meter of wat over Peter Konings domein. SHO was meteen bij de les, een hoekschop van Jasper Huisman werd door Mitch Fransen verlengd maar doelman Melvin Kruijthof was attent en verrichtte zijn eerste goeie redding van de middag. Nadat nog een kansrijke uithaal van Van Tiggelen ten koste van een corner kon worden geblokt was het na een klein half uur toch raak. Jasper Huisman raakte vanaf links  de -voor hem- tweede paal waarna het voor Gio Breevaart appeltje eitje was om de score te openen: 1-0. Slechts iets meer dan een minuut duurde het Beijerlandse feestje. Een hoekschop van NSVV werd onvoldoende weggewerkt waarna Lorenzo Pengel de schuiver van buiten de zestien net voldoende van richting veranderde om Konings kansloos te maken: 1-1.
Voor het spelbeeld maakte de gelijkmaker niks uit, het spel speelde zich hoofdzakelijk op het ”vijandelijke” deel van het veld af. Beste kans nog voor de pauze was voor Rowdy Rijsdijk, hij mikte van dichtbij het leer in handen van Kruijthof.
Met twee ongewijzigde teams werd na de thee het éénrichtingverkeer van het eerste bedrijf voortgezet. Het werd voor NSVV hoofdzakelijk tegenhouden. dat lukte over het algemeen aardig. Ook omdat de schutters van SHO bepaald niet met scherp schoten. Het leverde wel een groot aantal corners op en gevoelsmatig nog meer afzwaaiers. Kevin Angel Queijo zou uiteindelijk de scherprechter blijken. De in een vrije rol excellerende middenvelder liet al snel na de doelwisseling met een fraaie curve doelman Kruijthof kansloos: 2-1. Omdat SHO verzuimde om de trekker definitief over te halen bleef de dreiging van een gelijkmaker als een donker wolkje boven de zonnige Kikkershoek hangen. Een kwartier voor tijd was een knappe redding van de overigens vrijwel werkloze Peter Konings nodig om de minimale marge op het scorebord te houden. Ook de drie wissels aan weerskanten bezorgden de man van het scorebord geen overwerk meer. Door de overwinning is SHO winnaar geworden van poule 60. Daarmee is de blamage van vorig jaar, toen SHO er niet in slaagde om met drie tweede klassers zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Voor dit seizoen is de volgende bekerronde vastgesteld op zaterdag 17 november.
De wedstrijd SC Kruisland – MZC’11 eindigde in 5-3.
De eindstand werd daardoor alsvolgt:
1. SHO 3-9, 2. SC Kruisland 3-4, 3. NSVV 3-2, 4. MZC’11 3-1.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Rowdy Rijsdijk; Kevin Angel, Mitch Fransen, Jasper Huisman.
Wissels:
67’ Ricky Bokhoven voor Dennis Groosjohan
67’ Esra Pieters voor Giovanni Breevaart
Doelpunten:
26’ 1-0 Giovanni Breevaart
28’ 1-1 Lorenzo Pengel
54’ 2-1 Kevin Angel Queijo
Kaarten:
Scheidsrechter Peter van Veelen uit Hardinxveld had gele kaarten voor Ingmar van Bruggen en Jasper Huisman van SHO en Gijs van de Zande en Boyd van Andel van NSVV.

21-09-2019 Forum Sport – SHO
Zaterdag gaat het echte werk weer beginnen met voor SHO een uitwedstrijd tegen Forum Sport. Op de ijskoude 15e december van het vorig jaar werd het in Voorburg 1-1. Aanvang 14.30 uur.