Reportage afscheid Belle van den Berg – directeur Museum Hoeksche Waard

Op woensdag 28 augustus nam Belle van den Berg, van museum Hoeksche Waard, officieel afscheid als directeur. Ze legt haar functie neer om architectuur te gaan studeren. Superleuk voor haar natuurlijk, maar jammer om afscheid te moeten nemen van iemand die het culturele hart op de goede plaats heeft zitten en met frisse wind door het museum is gegaan. 

Sinds deze week neemt de nieuwe directeur Dirk-Jan List het stokje van haar over. We zullen over hem de komende periode vast meer te weten komen.  

Michon was aanwezig bij de informele afscheidsborrel voor Belle van den Berg en de volgende reportage geeft daarvan een impressie. U hoort achtereenvolgens Dick Hitzert (voorzitter van het bestuur), de ‘geesten van boerderij Leeuwenstein’ en natuurlijk Belle zelf.