OSV Oud-Beijerland moet winst deze keer aan DSO laten

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland leed dinsdagavond 3 september op sportcomplex Olympia de eerste nederlaag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats verloor, na een 1-3 ruststand, met 3-4 van tweedeklasser DSO uit Benthuizen. Het bezoekende team van trainer Oscar Biesheuvel begon sterk aan de wedstrijd en maakte met snel uitgevoerde combinaties de goede bedoelingen duidelijk. Het leverde leuke, stevige duels op en ook nog eens doelpunten.
Zo was daar in de 19e min. de sterke centrumspits Remon Bochhoven, die in de 16 over het hoofd werd gezien (0-1) en ongehinderd kon afronden. Even later stond hij wederom op de juiste plek om de bal uit een vrije trap vanaf de rechtervleugel in de linkerbovenhoek achter doelman Tom Kukler te koppen: 0-2. De voorsprong liep in de 30e min. zelfs nog verder op, toen Maurice Kerkhof de diepte in werd gestuurd en de bal tussen de benen van de OSV-doelman door in het doel wist te schuiven: 0-3. Maar op slag van rust deed de thuisploeg dan toch iets terug. Na een vlot lopende aanval over de vleugel was het Shurnel François, die bijna vanaf de achterlijn de 1-3 op het scorebord wist te brengen.

De tweede helft was amper een minuut oud of de 2-3 was al een feit. Het was opnieuw Shurnel François, die vanaf de linkervleugel met een lob over de doelman de verre hoek wist te vinden. Jan Jaspers had de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar strandde op de DSO-doelman. Een snelle uitval van de bezoekers was in de 63e min. wel succesvol, want na een goede voorzet vanaf de rechterflank was het Koen Smits, die de bal in een keer achter OSV-doelman Tom Kukler wist te schieten: 2-4. De DSO-doelman hield vervolgens Jan Jaspers opnieuw van scoren af, maar moest zich in de 79e min. dan toch gewonnen geven. Na een lange bal van achteruit was het ook deze keer weer Shurnel François, die op snelheid de bal onder de doelman door in het doel wist te schieten: 3-4. Ook na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Daan Mulders stond deze stand nog altijd op het scorebord.

Zaterdag 7 september a.s. treft OSV op sportpark Groot Nibbeland Zuidland als tegenstander voor de tweede bekerwedstrijd, terwijl DSO op bezoek zal gaan bij ONA in Gouda. Dinsdagavond 10 september staat voor OSV dan weer aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis het oefenduel tegen Nieuwenhoorn op het programma. OSV Oud-Beijerland – DSO 3-4 (1-3): 19. Remon van Bochhoven 0-1; 23. Remon van Bochhoven 0-2; 30. Maurice Kerkhof 0-3; 43. Shurnel François 1-3; 47. Shurnel François 2-3; 63. Koen Smits 2-4; 79. Shurnel François 3-4.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Justin de Lange (46. Wesley Koedam), Loek Visser, Quinton Burk en Nick van Dijk (46. Jurriaan Lindhout), –– Edinho Piqué (46. Rahine de Wind / 55. Edinho Piqué). Stephan Baaij en Ricardo Danning –– Marco van Daalen (73. Kenzo Sanches), Kenzo Sanches (46. Jan Jaspers) en Shurnel François.