OSV Oud-Beijerland deelt met Zuidland

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op een nat sportpark Groot-Nibbeland de punten met Zuidland weten te delen. In een open en sportief duel wisten beide teams uiteindelijk slechts eenmaal het doel te vinden. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats kreeg ook vanmiddag weer volop de gelegenheid om in balbezit te komen. Het thuisteam van trainer Tom Larssen loerde immers met snel uitgevoerde aanvallen op de verrassende tegenstoot. Twee verschillende speelstijlen derhalve, die voor de neutrale toeschouwer een leuk en aantrekkelijk schouwspel opleverde. Zoals te voorzien kwam de thuisploeg in de 21e min. op voorsprong. Met teveel spelers op de helft van Zuidland, was het Neal van Buuren, die op snelheid van een lange bal kon profiteren en OSV-doelman Tom Kukler het nakijken gaf: 1-0. De bezoekers konden zich ondanks het vele balbezit echter weinig echte doelkansen scheppen. De eindpass was vaak te onzuiver om de juiste opening te vinden.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en waren de beste kansen op het oog voor de thuisploeg, dat de kortste weg naar het doel bleef zoeken. Toen de thuisploeg in de 63e min. dan ook eenmaal uit haar schulp kroop, was het Stephan Baaij, die met een prima pass Marco van Daalen op snelheid in stelling wist te brengen om de 1-1 achter doelman Marcel Kardux te schieten. De spanning vergoedde veel in de slotfase, waarin een kopbal van Nick Koopal door de OSV-doelman werd gestopt en Ricardo Danning aan de andere kant in de slotminuut zijn inzet op de doelpaal zag stranden. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor beide teams, die door arbiter Collin Bosschieter op prima wijze werd geleid. Op dinsdagavond 10 september a.s. speelt OSV in Hellevoetsluis een vriendschappelijk duel tegen Nieuwenhoorn (2D); de aanvang is 20.00 uur. Zaterdag 14 september gaat OSV dan weer voor de beker in Nieuw-Beijerland op bezoek bij NBSVV, dat vandaag met 8-0 verloor bij OHVV, dat Zuidland zal ontvangen. Zuidland – OSV Oud-Beijerland 1-1 (1-0): 18. Neal van Buuren 1-0; 63. Marco van Daalen 1-1.

Zuidland: Marcel Kardux –– Sven van den Bogaerdt, Morris de Hoog, Maurice Wolters en Jim van Burik (60.Alessio Weeda) –– Patrick van Sintmaartensdijk, Kai de Hoog, Jelle Wolters (85. Dave Roumégous) en Robin van Buuren –– Nick Koopal en Neal van Buuren.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Loek Visser, Quinton Burk, Wesley Koedam en Jurriaan Lindhout –– Edinho Piqué (46. Thomas Lagerweij), Stephan Baaij en Ricardo Danning –– Marco van Daalen, Jan Jaspers en John van Tiggelen (62. Patrick Korpel).

De tweede selectie van OSV Oud-Beijerland trof op sportpark Kikkershoek om 12.00 uur al de tweede selectie van SHO. Het ontbreken van beschikbare aanvallers in de selectie, maakte het voor beginnend trainer Patrick Schilperoord vooraf al lastig om al zijn verdedigers een plaatsje in het elftal te bieden. Het thuisteam van trainer Alex de Graaf beschikte echter over een aantal snelle aanvallers, die op de natte kunstgrasmat goed uit de voeten konden. Het trok bovendien in de openingsfase meteen het initiatief naar zich

toe. Dat leverde al snel een 1-0 voorsprong op. Uit een voorzet vanaf de linkervleugel was het de 17-jarige Tim de Pender die doel trof. Een snel genomen vrije trap op de rechterflank verraste vervolgens de bezoekers en was het Giovanni Breevaart die koelbloedig wist te profiteren: 2-0. OSV kon daar weinig tegenover stellen. Het team leed op het middenveld veel balverlies, maar liet ook verdedigend de nodige steken vallen. Lang bleven tegentreffers uit, maar in de 38e min. leidde een snelle aanval over de linkerkant tot een voorzet van Tommy Reedijk, die door Tim de Pender fraai werd afgerond: 3-0. Drie minuten later leidde een vrije trap van OSV buiten de 16 van SHO tot een snelle tegenaanval en was het dit keer Roy van der Pligt die de voorzet van Tim de Pender achter OSV-doelman Roeland de Vries wist te schieten: 4-0. In de tweede helft kon de thuisploeg het zich veroorloven om veelvuldig te wisselen. OSV trof in deze fase slechts eenmaal de lat. In de slotfase liep de score nog verder op en waren het Tommy Reedijk en invaller Rik Schouten die het net wisten te vinden. Arbiter Abdo Ghorghy toonde de gele kaart aan Remi Smulders en Nick van Dijk. Volop huiswerk dus deze week om aan de lijnen in het team te werken.

Zaterdag 14 september ontvangt OSV 2 immers op sportcomplex Olympia RVVH 2, dat de eerste wedstrijd tegen SHO in Ridderkerk met 4-3 wist te winnen. SHO (2) – OSV Oud-Beijerland (2) 6-0 (4-0): 7. Tim de Pender 1-0; 16. Giovanni Breevaart 2-0; 38. Tim de Pender 3-0; 41. Roy van der Pligt 4-0; 89. Tommy Reedijk 5-0; 90. Rik Schouten 6-0.

SHO: Max Herkhof –– Marvin Lems (Gerrit Fix), Aron van Schaik, Niels Nederlof (Mart van der Meijde) en Eric ’s Gravendijk (Tim Schipper) –– Tommy Reedijk, Daan Stam, Giovanni Breevaart (Rik Schouten) en Roy van der Pligt –– Tim de Pender en Timo van Bennekom (Jordy Fakkel).

OSV Oud-Beijerland: Roeland de Vries –– Laurent Brethouwer (Mitchell Dirkx), Bas Koelemeijer, Nick van Dijk en Matthijs Boon –– Sebastian Stapper (74. Leon Bruijnzeel), Edwin den Hoed, Justin de Lange en Remi Smulders –– Koen Scheurwater en Kenzo Sanches.