Nieuwe partij BurgerBelangen in de Raad van de Hoeksche Waard

Na 9 maanden als raadsleden te hebben gefunctioneerd binnen de fractie LHW , hebben Marga van Hulst-Sundermeijer (Nieuw-Beijerland), Paulien Rijsdijk-Mudde (Strijen) en Mireille Louwerens-Huys (Mijnsheerenland) vanwege een vertrouwensbreuk besloten deze partij gezamenlijk te verlaten.
Door de ontstane situatie kunnen zij hun rol als volksvertegenwoordiger niet langer naar behoren uitvoeren en hun kiezers onvoldoende vertegenwoordigen.Vanaf maandag 23 september gaan deze drie raadsleden verder als BurgerBelangen in de raad van de gemeente Hoeksche Waard. Gezamenlijk beschikken zij over vele jaren ervaring als raadslid en wethouder.
Onder de naam BurgerBelangen zullen zij als gekozen volksvertegenwoordigers en samen met de burgers hun politieke taak gaan uitvoeren. BurgerBelangen is opgericht om alle burgers in de gemeenteraad op een goede manier te vertegenwoordigen. Burgers kennen de behoeftes en gevoelens in hun omgeving het beste . Dat moet naar de overtuiging van BurgerBelangen de basis zijn voor de inzet van departij.
BurgerBelangen is blij met deze vliegende start van deze drie ervaren fractieleden. De belangen van de burgers zijn bij deze fractie de komende periode in de gemeenteraad in goede handen. Tevens gaat de partij zich ook voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022

Op zaterdag 28 september zal BurgerBelangen in de uitzending van NieuwsradioHW een toelichting op hun besluit geven.