MZC’11 – SHO

En zo is na een maand van trainen, oefenwedstrijden, toekijken en voorbeschouwen met de eerste bekerronde de hele voetbalcarrousel weer gaan draaien en zal -voor slechts enkele clubs- pas op 27 juni stoppen als de finales voor de nacompetitie zijn afgewerkt.
Voor SHO begon het hele circus in Zierikzee waar werd afgetrapt voor de wedstrijd tegen MZC’11. Op 5 november 2016 speelde de tot dusver enige wedstrijd op sportpark Den Hogen Blok die met 3-5 werd gewonnen. De Beijerlandse doelpunten kwamen van achtereenvolgens Rowdy Rijsdijk, William Geyardarjij (3x) en Giovanni Klaverweide. Na een riant lijkende 4-1 voorsprong kwamen destijds de gastheren nog tot 4-3 terug en pas kort voor tijd viel de voor SHO bevrijdende vijfde en beslissende treffer.

Het eerste kwart van de wedstrijd ging vrijwel gelijk op en MZC’11, uitkomend in de tweede klasse, was zeker niet van plan om zich zomaar over te geven. Zo kwam de eerste hoekschop van de wedstrijd op het conto van de thuisploeg.
Kort na de ingelaste drinkpauze viel feitelijk al de wedstrijd in het slot. Kevin Angel speelde met een slimme pass Esra Pieters vrij die vervolgens door doelman Bakker net buiten -of op de lijn van- de zestien werd gevloerd. Het zou een faliekant verkeerde keuze van de 31-jarige doelman blijken te zijn.

Scheidsrechter Boel trok meteen rood voor de sluitpost en gaf een vrije trap millimeters buiten het strafschopgebied. Als alternatief had de leidsman ook kunnen besluiten om een strafschop te geven en geel voor de keeper. Dan had de personele verhouding binnen het strijdperk elf tegen elf gebleven. Maar goed, de keeper maakte een keuze en de scheidsrechter ook. Omdat de Zeeuwen geen reservedoelman paraat hadden moest een speler de groene keeperstrui aan trekken. Het eerste wat de plaatsvervanger van Bakker kreeg te doen was de bal uit het net halen. Kevin Angel plaatste de bal uit de nog openstaande vrije trap onberispelijk in het doel: 0-1.

Met de numerieke meerderheid en de voorsprong nam SHO de touwtjes in handen en een lob van Kevin Angel verdween maar net langs het verlaten doel. Na een aantal hoekschoppen, waarbij ook nog een keer de paal werd geraakt, was het in de veertigste minuut wederom Angel die -na een aanvankelijk afgeslagen hoekschop- de gelegenheidsdoelman van een meter of twintig voor de tweede keer verschalkte: 0-2.

In de slotminuut van deel één leek Esra Pieters met een kopbal alle mogelijke twijfels voor de Beijerlanders weg te nemen maar de kleine keeper tikte het leer over de lat zodat met 0-2 de rust werd gehaald.
Onder het bepaald niet talrijk opgekomen publiek viel in de pauze ook Henk Schouten, van 1980 tot 82 trainer van SHO, op het zonnige sportpark te ontdekken.

De tweede helft begon met twee verse krachten aan SHO-kant. Andrew van Tiggelen en Dennis Outermans bleven aan de kant en voor hen kwamen Ricky Bokhoven en Danny Kerpel. Twee verdedigers eruit en een extra aanvaller erbij, zoals wel mocht worden verwacht.
De hervatting was nog maar net onderweg en SHO had al drie zeer riante mogelijkheden om zeep geholpen. Het werd nu eigenlijk een oefenpartij zoals op trainingsavonden ook wel te aanschouwen is. Over wie het duel zou winnen bestond al lang geen twijfel meer. De enig resterende vraag was hoever de teller op het scorebord zou oplopen. Uiteindelijk lukte het de in donkerblauw/wit spelende Beijerlanders om het half dozijn op het bord te krijgen. Kevin Angel probeerde van alles om een hattrick op zijn naam te schrijven maar daar werkte ondermeer de keeper niet aan mee. Wel scoorden voor SHO Esra Pieters, Jasper Huisman, Rowdy Rijsdijk en Mitch Fransen, die eerder ook al de paal had geraakt. In de eenzijdige tweede helft, waarin nauwelijks overtredingen werden gemaakt, kreeg SHO-keeper Peter Konings zo weinig te doen dat hij een ligstoel had kunnen meenemen om van de zon te genieten.
De wedstrijd SC Kruisland-NSVV eindigde in 1-1, waardoor SHO al een riant uitzicht heeft om door te gaan naar de knock outfase van het bekertoernooi.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Dennis Outermans, Bob Bison; Ingmar van Bruggen, Esra Pieters, Robin Winkels; Kevin Angel, Mitch Fransen, Jasper Huisman.

Wissels:
46’ Danny Kerpel voor Dennis Outermans
46’ Ricky Bokhoven voor Andrew van Tiggelen
72’ Rowdy Rijsdijk voor Esra Pieters
Kaarten:
De 21-jarige scheidsrechter Niels Boel trok slechts één kaart: rood voor MZC-doelman Mike Bakker.

07-09-2019 SHO – SC Kruisland
Zaterdag de tweede bekerronde met de wedstrijd SHO – SC Kruisland. De Brabanders waren twee jaar geleden ook te gast bij SHO en verrasten toen door met 1-0 te winnen. Aanvang 17.00 uur