Heinenoord wint eerste bekerwedstrijd

SV Heinenoord

Heinenoord heeft de eerste wedstrijd om de K.N.V.B. districtsbeker winnend afgesloten. Ook Wieldrecht, de tegenstander van a.s. zaterdag pakte de volle winst, door Bruse Boys met 4 -0 te verslaaan. Al in de tweede minuut kwamen de mannen van coach Joop Hiele goed weg, toen de razend snelle Dion van Kralingen langs Dogukan Kulup glipte en te gehaast maar net over de lat mikte. De kanaries hadden hun visitekaartje afgegeven en waren echt niet van plan de een klasse hoger spelende de Noord een gemakkelijke middag te bezorgen.
Het antwoord van de thuisploeg kwam al vrij snel toen Tobi Fasanya behendig zijn tegenstander het nakijken gaf, maar zijn voorzet zag onderschept door de Strijense verdediging. Bij de volgende aanval was het wederom Dion van Kralingen die er op rechts van door ging en dit keer Karam Bensedjed bereikte, die vervolgens uithaalde en doelman Nick Vervoort dwong gestrekt te gaan om een doelpunt te voorkomen. Zo golfde het spel heen en weer toen na 13 minuten Heinenoord aan de leiding kwam. Een voorzet van Remco Buist werd keurig afgerond door Sander de Heus en dat betekende 1 – 0.
Enkele minuten later hield scheidsrechter Stef Bogers uit Budel de kaart op zak na een forse overtreding op Ramon Salas. Jordey van Dam belastte zich er mee en schoot vervolgens keihard op de paal. Ondanks dat de geelhemden op jacht gingen naar de gelijkmaker kwam de mogelijkheid voor Sander de Heus uit een voorzet van Noel Goossens om de score te verhogen, echter zijn pegel ging maar net naast de verkeerde kant van de paal.
Uit een corner ontstond er een flipperkast situatie waar uiteindelijk Noel Goossen de bal veroverde en ook zijn pegel maar net naast het Strijense doel zag belanden. Nadat een omhaal van aanvoerder Desi Sanderse over het Heinenoorddoel scheerde en Colin v.d. Berg het van afstand probeerde was de laatste mogelijkheid in de eerste helft voor Noel Goossens, die uit de draai maar net over schoot.

Het tweede bedrijf begon met een fel aanvallend Strijen, waaruit de corner door aanvoerder Toine v.d. Berg fraai werd weggewerkt en even later Garrick Naarden uitstekend ingreep op de doorgebroken Niels Konijnenburg. In de 57e minuut werd het harde werken door de mannen van Geert Meijer beloond, toen een voorzet van Desi Sanderse door Toine v.d. Berg verkeerd werd beoordeeld en ook Nick Vervoort niet vrij uit ging door de bal te aaien en zodoende Rik Bakker kon profiteren en met een prachtig schot de gelijkmaker op het scorebord bracht. 1 – 1.
Een vrije trap van Jordey van Dam werd door alles en iedereen gemist en vlak langs de tweede paal scheerde. In de 68e minuut werd Toby Fasanya vervangen door Le Shwan Lisse. In de 70e minuut kreeg de Noord een corner te nemen waarbij de bal door Martijn Terlouw op de lat werd gekopt.

Toch kwam de voorsprong enkele minuten later, toen Jordey van Dam een loepzuivere vrije trap door zijn maatje Remco Buist subliem zag afgerond, zoals hij allen dat kan en dat betekende 2 – 1. In de slotfase maakte Remco Buist bijna zijn tweede, maar door kunst en vliegwerk verdween de bal op niet te volgen wijze naast het doel.

De eerste van de DRIE bekerwedstrijden zit in de knip en a.s. zaterdag volgt nummer TWEE in en tegen Wieldrecht. Aanvang: 14.30 uur

OPSTELLING.

Nick Vervoort – Martijn Terlouw – Dogukan Kulup – Ramon Salaz – Toine v.d. Berg – Sander de Heus – Jordey van Dam – Noell Goossens –Garrick Naarden – ( 71. Anthal v.d. Berg ) – Tobi Fasanya – ( 70. Le Shwan Lisse ) – Remco Buist – ( 80. Leon Steketee ).