Gelijkspel ‘s-Gravendeel tegen Bolnes

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft maar één puntje bij kunnen schrijven uit het bekertreffen tegen Bolnes.

In de aanvangsfase kreeg ’s-Gravendeel via Romano Liefeld en Jelle van der Starre de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Ze hadden geen succes. Maar na vijf minuten was Marco Kruijthof dat wel. Na een kort genomen corner kreeg hij de bal op de rand van de zestien in bezit en plaatste met precisie de bal fraai over en langs doelman Mike Hamstra 1-0.

Bolnes vond dat er nog tijd genoeg was om voor de gelijkmaker te gaan. En ze kwamen na een kwartier voetballen dan ook op gelijke hoogte. Hier was wel een strafschop voor nodig. Jordy Westein zette volgens arbiter van Eersel iets te heftig zijn tackle in en wees resoluut naar de penaltystip. Deze werd verzilver door Derrel Lionahr, 1-1.

Beide ploegen kwamen regelmatig gevaarlijk voor het vijandelijke doel, maar waren niet trefzeker. Zo trof Jelle van der Starre, na knap weggedraaid te zijn bij zijn tegenstander, de lat. En moest aan de andere kant Ricardo Bakker reddend in actie komen na een uithaal van Jazzley John.

Vlak voor het rustsignaal ging ’s-Gravendeel met een voorsprong de kleedkamer in. Na een knappe solo van Jelle van der Starre schoof hij met zijn linkervoet de bal langs doelman Hamstra 2-1.

Na de rust bleek Bolnes wat sterker uit de kleedkamer te komen. Mede doordat er bij ’s-Gravendeel wat slordig gevoetbald werd. En ook de bal niet lang in balbezit gehouden kon worden.

Het resulteerde in de terechte gelijkmaker. Een vrije trap aan Bolnes zijde werd snel genomen en bij ’s-Gravendeel leken ze daar niet op te rekenen. Zodoende kon Gino Capobianco de bal onder doelman Ricardo Bakker schuiven en daarmee de 2-2 stand op het scorebord te zetten.

Het besef bij Bolnes was er dat een uitzege tot de mogelijkheden behoorde, maar zover liet

’s-Gravendeel het niet komen. De thuisploeg had het geluk dat het bij twee tegentreffers bleef, mede door wat reddende acties van Ricardo Bakker. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg ’s-Gravendeel zelf nog wat kansjes. O.a. Leon de Jong vond doelman Hamstra op zijn weg.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Tegenstander is O.F.B. Aanvang in Ooltengensplaat is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal (58ste Leon de Jong), Maurits Kuiper, Job v/d Vorm (46ste Sven Akkerman), Jorrit van Driel, Romano Liefeld (70ste Youri Ton), Jelle v/d Starre, Zoey Hoogwerf, Marco Kruijthof

Opstelling Bolnes:

Mike Hamstra, Dennis de Koning, Jeffrey de Ridder, Martin Zaalman, Gianni Lopes, Chendrick Privana, Derrel Lionahr, Stanley Muth (Gino Capobianco), Jazzley John, Yorik Visser, Jailson Dos Santos (Ozkar Cakir)

Arbiter: J. van Eersel

Scoreverloop:

5de 1-0 Marco Kruijthof

15de 1-1 Derrel Lionahr (strafschop)

43ste 2-1 Jelle v/d Starre

64ste 2-2 Gino Capobianco

Gele kaarten:

Reinier Toes en Jordy Westein (2 x) (’s-Gravendeel)

Jeffrey de Ridder en Dennis de Koning (Bolnes)