Forum Sport – SHO

Het echte werk is weer begonnen met voor SHO de uitwedstrijd tegen Forum Sport. Op de ijskoude 15e december van het vorig jaar werd het in Voorburg 1-1 en was het bibberen voor de toeschouwers die nu volop konden genieten van de herfstzon.
Een nieuwe competitie waar bij de aftrap veertien clubs gefocust zijn op de titel en niemand zelfs maar denkt aan degradatie. Toch zal er na zesentwintig wedstrijden slechts één kampioen zijn en -onvermijdelijk- ook een rechtstreekse degradant.

Nog voor dat SHO om ruim over half drie aftrapte in Voorburg had trainer Sander Fakkel al te maken met twee blessuregevallen. Robin Winkels en Ingmar van Bruggen bleven aan de kant wat hoe dan ook een aderlating is voor de middenveld bezetting.
De eerste tien minuten gingen gelijk op waarna de thuisclub drie corners wist af te dwingen. Toen was ook al aan het licht gekomen dat de eerste klasse de tegenstand beduidend sterker is dan de poulewedstrijden voor de beker tegen tweede klassers.

Halverwege de eerste helft was de realiteit ingedaald bij de wit/zwarten en kreeg SHO de greep op de wedstrijd toch weer terug. De jarige Mitch Fransen (27) beproefde met een laag schot de kwaliteiten van doelman Van Look en rondde in de 22e minuut een gave steekpass van Kevin Angel af maar de assistentscheidsrechter van de thuisclub had buitenspel geconstateerd wat door de referee van dienst werd gehonoreerd.
Ondanks dat het ”slechts” 23 graden was werd toch besloten tot een drinkpauze (!). Wellicht dat het een idee is om als het straks weer kouder wordt om dan bij een temperatuur van bijvoorbeeld vijf graden of minder een pauze in te lassen om een kom erwtensoep naar binnen te werken? Kortom larie!

Na nog een verijdelde mogelijkheid voor SHO bereikte de sluitpost met een verre uittrap de vrijstaande Luuk Goedbloed die goed aannam en vanaf de rechterkant uithaalde. De bal verdween in de verre hoek en -vanaf de tribune gezien- leek doelman Konings enigszins verrast: 1-0.
Goed tien minuten later leek Fransen op weg naar de gelijkmaker maar werd op de grens van de zestien gevloerd. Scheidsrechter Moussaoui gaf geel en deponeerde de bal net buiten het strafschopgebied. Het had natuurlijk in dat geval rood moeten zijn of anders geel met een penalty. Maar goed, Kevin Angel, die al meerdere keren vanaf een vergelijkbare positie succesvol was, joeg nu het leer vanaf zeventien meter op de vuisten van de keeper.
Dezelfde 22 artiesten begonnen aan de resterende 45 minuten. Forum Sport kwam goed uit de startblokken wat van SHO niet kon worden gezegd en alle zeilen moesten worden bijgezet om overeind te blijven. Binnen tien minuten moest Fakkel al wisselen. Andrew van Tiggelen, deze week 31 jaar geworden, ging geblesseerd naar de kant en voor hem kwam Gerrit Fix in het veld. De 22-jarige debutant in het eerste elftal speelde in de SHO-jeugd en het tweede elftal. Hij verkaste daarna naar NBSVV, ging vervolgens naar GOZ en keerde dit jaar terug bij SHO.

De SHO-trainer haalde ook Esra Pieters naar de kant en stuurde voor hem Ricky Bokhoven het veld in.  Het leek na een kwartiertje een gouden wissel te worden want de invaller kopte een goeie voorzet van Huisman achter de kansloze doelman Van Look: 1-1. De vreugde was echter van wel heel korte duur. Binnen een minuut profiteerde Goedbloed nog van de euforie aan SHO kant en bracht de thuisclub weer op voorsprong: 2-1. De in het compleet wit gehulde Beijerlanders kwamen toch weer langszij. Na wat leek op een overtreding van Jasper Huisman kreeg SHO toch de ingooi en daaruit maakte Ricky Bokhoven met wederom een kopbal de 2-2. Met nog een kwartier te gaan nam SHO het heft helemaal in handen en leek het een kwestie van tijd tot de winnende treffer zou vallen. Fransen was dichtbij maar het te zachte schot kon door de keeper onschadelijk worden gemaakt.

Met nog vijf minuten op de klok besloot Fakkel de joker te spelen en bracht Joost Both in het veld voor Danny Kerpel. Waar de SHO-trainer veelal succesvol is met zijn wissels, zie het inbrengen van Bokhoven eerder in de wedstrijd en -met name in de eerste periode van vorig seizoen- toen Both een paar keer als invaller matchwinner wist te worden, pakte het nu faliekant verkeerd uit. Terwijl de omgezette SHO verdediging nog zoekende was, profiteerde de thuisclu. Brian de Jong schoot de bal in de -voor hem- rechterbenedenhoek van het doel: 3-2. En het werd nog een graadje erger voor SHO. Giovanni Breevaart maakte -al ruim in de extra tijd, mede door ook weer  een drinkpauze- een pittige maar onnodige overtreding bij de zijlijn, een meter of tien op de eigen helft. Scheidrechter Moussaoui trok, wellicht ook beïnvloed door het gejoel vanaf de tribune, resoluut de rode kaart voor Breevaart, die normaal nauwelijks wedstrijden mist vanwege een teveel aan (gele) kaarten.
Tenslotte maakte Edoardo Saurwalt het Voorburgse feest en de Beijerlandse catastrofe compleet door ook nog 4-2 te maken.
Zo loopt SHO in de competitie-ouverture onnodig zware schade op -ook nog vier gele kaarten waarvan drie wegens aanmerkingen op de leiding- en kan gerust worden gesproken van een in alle opzichten valse start. Kortom volop werk aan de winkel deze week voor de technische staf en verzorging van SHO.
Onder de niet bepaald talrijke aanwezigen bevond zich ook Klaas Tichelaar voormalig burgemeester van Oud-Beijerland, tegenwoordig van Voorschoten-Leidschendam.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Giovanni Breevaart, Rowdy Rijsdijk, Esra Pieters, Kevin Angel; Mitch Fransen, Jasper Huisman.

Wissels:
51’ Ricky Bokhoven voor Esra Pieters
51’ Gerrit Fix voor Andrew van Tiggelen
85’ Joost Both voor Danny Kerpel

Doelpunten:
28’ 1-0 Luuk Goedbloed
66’ 1-1 Ricky Bokhoven
67’ 2-1 Luuk Goedbloed
71’ 2-2 Ricky Bokhoven
88’ 3-2 Brian de Jong
90+5’ 4-2 Edoardo Saurwalt

Kaarten:
Scheidsrechter Omar Moussaoui uut Den Haag had al in blessuretijd rood voor Giovanni Breevaart en geel voor Mitch Fransen, Andrew van Tiggelen, Kevin Angel Queijo en Jasper Huisman van SHO. Bij Forum Sport gingen Marc du Chatinier, Hugo van Diepenbeek en Brian de Jong op de bon.

28-09-2019 SHO – Voorschoten’97
Zaterdag is SHO gastheer voor Voorschoten’97. Het is alweer zeven seizoenen geleden dat de fusieclub competitietegenstander was. Op 3 november 2012 won SHO met 4-2, ondermeer door een hattrick van Geert Bakker. Aanvang 14.30 uur.