Filmvertoning op 21 september in Huys te Hoecke

|21 sept|

Zaterdag 21 september zal om 14:00 de documentaire ‘Alleman’ van Bert Haanstra vertoond worden in ‘t Huys te Hoecke te Puttershoek.

De documentaire uit 1963 wordt gezien als een mijlpaal uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Deze documentaire kreeg een Oscar nominatie en werd uitgeroepen tot de beste Nederlandse documentaire sinds 1945. Cinema grootheid Bert Haanstra met de verborgen camera. De film die de gewone Nederlander ontroerend in beeld bracht.

Met deze hilarische documentaire van Bert Haanstra brengt de Bibliotheek Hoeksche Waard tijden van weleer tot leven. De jaren vijftig en beginjaren zestig – die in hun eenvoud alweer zo ver achter ons liggen. We zien de gewone Nederlander: arbeidszaam, preuts, gemoedelijk en optimistisch.

De film toont ons onder andere Nederlanders aan het werk, op het strand, bij verenigingen, bij het voetbal, op de schaats, bij het carnaval, op weg naar de kerk, op binnenvaartschepen, etc. De tekst is ingesproken en geschreven door Simon Carmiggelt en tovert ook nu nog steevast een glimlach op het gezicht van iedere kijker.

Filmvertoning Bert Haanstra | zaterdag 21 september 14 uur tot 16 uur in ‘t Huys te Hoecke (zomerplein 15 Puttershoek) Toegang: € 6, houders pluspas of biebpas krijgen € 3 korting. | Inclusief koffie of thee | graag vooraf aanmelden via www.debhw.nl / actueel / agenda of bij de balie van de Bibliotheek.