Eerste paal IKC De Pijler

Op dinsdag 1 oktober a.s. om 14.30 uur is het feest op de openbare basisschool De Pijler te Maasdam. Dan wordt de eerste paal geslagen door Anja de Jong (directeur van De Pijler), Cora Labree (directeur De Hoeksche School Kinderopvang) en Luc van Heeren (voorzitter college van bestuur Stichting De Hoeksche School). Zij worden daarbij geassisteerd door de jongste en de oudste leerling van de school, Pip Westdijk en Maxim Vromans. Een en ander gebeurt uiteraard onder toeziend oog van alle leerlingen, hun ouders en diverse genodigden die achter het hek kunnen plaatsnemen.

Opdrachtgever is Stichting De Hoeksche School, voorheen Acis. Het nieuwe gebouw wordt bijzonder duurzaam uitgevoerd met onder andere warmtepompen en een mos-sedum dak. Bovendien wordt de nieuwe Pijler een integraal kindcentrum. Dat betekent dat behalve de basisschool ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang in het gebouw komt. Het bijzondere is dat onderwijs en kinderopvang integraal worden aangeboden door De Hoeksche School. Het is de allereerste keer in de Hoeksche Waard dat er nieuwbouw plaatsvindt voor een integraal kindcentrum, zodat Maasdam dus een primeur heeft.

Gedurende de nieuwbouw zijn de kinderen van De Pijler ondergebracht in het schoolgebouw aan Fazant 5. Zij kunnen dan ook van dichtbij meemaken hoe hun nieuwe school groeit. De oplevering van het IKC De Pijler is voorzien in juli 2020.