De wonderlijke wereld van ons eten – World Food Festival oktober 2019

|oktober 2019| Ons eten heeft vaak al een bijzondere reis afgelegd voordat het op het bord belandt. In een straal van 30 kilometer om Rotterdam is de hele voedselketen aanwezig. Van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding, de logistiek, het consumeren en de afvalverwerking. Ook in de Hoeksche Waard dragen we daar een flink steentje aan bij.

Op 11, 12 en 13 oktober wordt het World Food Festival georganiseerd in Rotterdam en omstreken waarin je wonderlijke wereld van ons eten kunt ervaren.

Het World Food Festival is een initiatief van gemeente Rotterdam (initiatief van Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met gemeente Hoeksche Waard, gemeente Westland, gemeente Barendrecht, Rotterdam Circulair, Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank.

Beleef het mee!

  • Vrijdag 11 oktober staat in het teken van ‘voedselindustrie ontmoet onderwijs’. Verschillende scholen gaan op excursie naar (of in) onder andere de Hoeksche Waard om daar te leren waar het voedsel vandaan komt.
  • Zaterdag 12 oktober zijn er excursies naar omliggende regio’s, waaronder de Hoeksche Waard, voor het grote publiek. Ga mee op excursie en ervaar hoe ons eten geproduceerd wordt! Laat je verrassen door de nieuwste innovaties. Tijdens deze dag laten verschillende Hoeksche Waardse ondernemers zien hoe zij zich dag in dag uit inzetten voor verse en gezonde voeding.
  • Zondag 13 oktober speelt zich af op en rond de Binnenrotte van Rotterdam. Hier zie, ervaar en proef je hoe alle onderdelen van de voedselketen samenkomen.

Meer weten?

Meer lezen en inschrijven voor het festival kan op www.worldfoodfestival.nl.

Ook meedoen als ondernemer? Stuur een mailtje naar info@wordlfoodfestival.nl voor de mogelijkheden.