Culturele molen en natuurwandeling in Puttershoek op Open Monumentendag zondag 15 september

De molenaar van Korenmolen “De Lelie” in Puttershoek (Stichting Molens
Hoeksche Waard) en gidsen van Hoekschewaards Landschap organiseren op zondag 15 september een culturele molen- en natuurwandeling door het natuurgebied “de Argusvlinder” en langs de Boezemkade in Puttershoek.

Tijdens de wandeling, die langs voormalige molenplaatsen en korenmolen “De Lelie” gaat, vertelt de molenaar hoe de polders werden bedijkt, hoe de waterhuishouding door molens werd geregeld en welke resten hiervan nog te zien zijn. De gidsen van Hoekschewaards Landschap gaan in op het unieke karakter van het natuurgebied “de Argusvlinder” alsmede de nog zichtbare resten van de RTM.

Na afloop van de wandeling, die van 14:00 uur tot 16:00 uur duurt, is er de mogelijkheid om korenmolen “De Lelie” te bezoeken en/of kun je op eigen kosten wat gebruiken in de naastgelegen koffie- en theetuin “De Koffiemolen”.

Zin om mee te wandelen? Meld je dan aan vóór 15 september a.s. met opgaaf van naam en aantal personen bij korenmolendelelie@gmail.com
Aan de excursie zijn geen kosten verbonden.