Bekerwinst’s -Gravendeel op GOZ

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft de eerste bekerwedstrijd in winst om kunnen zetten. Het kwam al rap op voorsprong. Binnen de minuut werd de 0-1 gerealiseerd. Met een bekeken pass bereikte Romano Liefeld, Sven Akkerman, die het eerste doelpunt van deze middag op zijn naam mocht zetten.

Na een zestal minuten wees arbiter Roest naar de penaltystip. Reinier Toes bracht de bal voor vanaf rechts, maar bereikte net Sven Akkerman niet. Deze werd door zijn tegenstander enigszins vastgehouden, waardoor Marco Kruijthof vanaf elf meter doelman Ryan Wemmers passeerde 0-2.

Het zou door de warmte kunnen komen, of de versnaperingen die sommigen genuttigd hebben tijdens de ’s-Gravendeelse Feestweek, want binnen de minuut stond het alweer 2-2. Onachtzaamheid in de ’s-Gravendeelse verdediging deden Jeroen de Ruiter en Mike in’t Veld voor GOZ scoren

’s-Gravendeel had de mogelijkheid om na twintig spelen op voorsprong te komen. Helaas stond de lat na een schot van Sven Akkerman in de weg.

Trainer Pascal v/d Hoek had de pech dat hij tijdens de eerste helft al zijn wissels, die hij op dat moment in zijn beschikking had, al moest inzetten. De pech werd groter toen hij een derde speler het veld zag verlaten. Met deze man meerderheid situatie kwam ’s-Gravendeel weer op voorsprong. Doelman Wemmers kon een voorzet van Maurits Kuiper niet klemmen. Marco Kruijthof was er als de kippen bij om ’s-Gravendeel op 2-3 te zetten. Niet lang daarna kwam ’s-Gravendeel op 2-4 via Sven Akkerman, na knap samenspel met Marco Kruijthof.

Vlak na de rust leek ’s-Gravendeel op 2-5 te komen, echter volgens de assistent scheidsrechter en de arbiter bevond Zoey Hoogwerf zich in buitenspel positie. Inmiddels kon GOZ weer even met elf man spelen. De krachten vloeiden echter door de hitte bij beide teams wat weg en de kansen die de ploegen kregen konden tot de vijfentachtigste minuut niet verzilverd worden.

Vijf minuten voor het eindsignaal wist invaller Martijn Zilverschoon met een vrije trap doelman Ryan Wemmers te passeren.

Volgende week zaterdag het tweede bekertreffen. Op sportpark De Trekdam is dan sv Bolnes de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling GOZ:

Ryan Wemmers, Arnold Coppens, Ferry de Heer Rick Jeanson), Elroi Rietveld, Jeroen de Ruiter (Jelle Swier), Rick de Ruiter (Robin Vollebregt), Mike in’t Veld, Bjarne Hagendoorn, Maurice Zuidijk, Gerben de Winter, Jeremy Hensen

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jordi Verkerk, Reinier Toes, Luc Rozendaal (45ste Youri Ton), Jorrit van Driel, Maurits Kuiper (60ste Martijn Zilverschoon), Job v/d Vorm, Romano Liefeld, Alwin v/d Werff, Zoey Hoogwerf, Sven Akkerman (75ste Danny Boom), Marco Kruijthof

Arbiter: R. Roest uit Waddinxveen

Scoreverloop:

1ste 0-1 Sven Akkerman

6de 0-2 Marco Kruijthof

10de 1-2 Jeroen de Ruiter

11de 2-2 Mike in’t Veld

37ste 2-3 Marco Kruijthof

43ste 2-4 Sven Akkerman

85ste 2-5 Martijn Zilverschoon

Gele kaarten:

Jelle Swier, Jeremy Hensen en Gerben de Winter (allen GOZ)