Xerxes/DZB-Heinenoord

SV Heinenoord

De voorlaatste oefenwedstrijd van Heinenoord tegen Xerxes DZB eindigde op slag van rust met 0 – 1. Even na het moment, dat Remco Buist de 0 – 1 op het scorebord had gebracht, viel de verlichting uit op het Faas Wilkes Park en er was niemand, die hem weer aan de praat kon krijgen, dus werd het een vroegertje. Omdat de tweede competitie wedstrijd op 28 september a.s. al op het programma staat, stuurden beide coaches, Joop Hiele en Tom Rietkerk een aangepast elftal het kunstgrasveld op. Ondanks de warmte begonnen beide teams enthousiast aan de eerste helft, alleen Dogukan Kulup was nog niet helemaal bij de les en bood zijn tegenstander al in de beginfase de mogelijkheid door te zetten en moest doelman Mark van Antwerpen al meteen handelend optreden.
Hij herstelde zich echter prima en liet later zien voldoende scherp te zijn. Het spel golfde heen en weer en werd van beide kanten vol op de aanval gespeeld.
Na 10 minuten had Noel Goossens zich van enkele tegenstanders ontdaan en werd zijn pegel door de Rotterdamse sluitpost tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop kopte Martijn Terlouw maar rakelings langs de paal. Nadat Sander de Heus het van afstand had geprobeerd, was het de beurt aan Anthal v.d. Berg, die er op rechts van door ging en zijn voorzet in de handen van de doelman belanden. Na een half uur spelen zag Mark van Antwerpen de doorgebroken spits van Xerxes op zich afkomen en kon met een uiterste krachtsinspanning met de voet redding brengen. De afspraak met de van een blessure herstellende Leon Steketee was, dat hij een halve wedstrijd zou spelen, wat overigens lekker ging, in de drinkpauze vervangen zou worden door Toine v.d. Berg.

Meteen na de hervatting bediende Ramon Salas de op snelheid liggende Neall Mouthaan, die hard uithaalde en zijn pegel rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Een fraaie vrije trap van Noel Goossens kwam bij de ijverige, goed opgestelde Sander de Heus terecht, die zijn omhaal van de lijn zag gehaald, wat uiteindelijk nog een corner opleverde. In de 42e minuut kwam een pass van Leshawn Lisse voor de voeten van Remco Buist, die verwoestend uithaalde en de stand op 0-1 bracht.

Dit was tevens het moment, dat de verlichting het begaf en niet alleen de rust maar ook het einde van de wedstrijd betekende.

Opstelling.

Mark van Antwerpen – Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – Dogukan Kulup – Ramon Salas – Sander de Heus – Noel Goossens – Remco Buist – Neall Mouthaan – Leshawn Lisse – Leon Steketee – ( Toine v.d. Berg ).