VVD trots op ambitieus coalitieprogramma

Zuid-Holland heeft een nieuw bestuur. De VVD is trots op het ambitieuze coalitieprogramma dat de partij heeft
kunnen sluiten met CDA, ChristenUnie/SGP, PvdA en GroenLinks. Nu is het de hoogste tijd om de handen uit de mouwen te steken.
“We hebben met de andere partijen gekeken wat er nodig is om Zuid-Holland nog beter te maken”, zegt VVD-leider Floor Vermeulen.
“Dat heeft geleid tot een programma waar we allemaal achter staan. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking de komende periode.”
Voor de VVD was het teleurstellend dat een eerdere poging om een coalitie te vormen met Forum voor Democratie mislukte. Vermeulen: “Wij wilden graag, maar andere partijen wilden niet aansluiten. Dan houdt het op. Die gesprekken hebben veel tijd gekost, terwijl Zuid-Holland wel bestuurd moet worden. Daarom zijn wij tevreden dat we snel tot een goed akkoord zijn gekomen.” Lage lasten, investeren in infra, betaalbare energie.Inhoudelijk ligt er een akkoord waar de VVD vol overtuiging de handtekening onder kon zetten. Het nieuwe college stimuleert de Zuid
-Hollandse economie, investeert in alle vormen van infrastructuur en houd t de belastingen voor de inwoners laag. De woningbouw in de provincie wordt versneld. Zuid-Holland pakt de energietransitie op een realistische manier aan. Daarbij is belangrijk dat het voor de inwoners haalbaar is en betaalbaar blijft.
Vermeulen: “We richten ons echt op de vraagstukken van de toekomst, zodat het prettig blijft om te wonen en verblijven in Zuid-Holland. Met solide financiën, veel aandacht voor bereikbaarheid en lage belastingen is duidelijk te zien dat de VVD meebestuurt.”
Natuurlijk heeft de VVD ook compromissen moeten sluiten. Het belangrijkste compromis is dat de partij akkoord is gegaan met het voortzetten van alle groenprojecten. In ruil daarvoor mogen ook alle infraprojecten doorgaan, zoals de Duinpolderweg. Dat was voor de VVD heel belangrijk.

Twee gedeputeerden
Ook voorzitter Pauline Bouvy-Koene van de VVD Zuid-Holland is opgetogen over het resultaat van de onderhandelingen: “De inwoners van Zuid-Holland krijgen een stevig bestuur dat met een veelbelovend programma aan de slag gaat.
Ik ben trots op het feit dat de VVD in onze mooie provincie opnieuw verantwoordelijkheid neemt.”
In het nieuwe bestuur levert de VVD twee gedeputeerden en de overige partijen ieder één. De VVD-gedeputeerden Floor Vermeulen en Jeannette Baljeu krijgen onder andere de portefeuilles Verkeer en vervoer, Bestuur en Maatschappij, Financiën, Transitie Haven en Industrie en Water.