Uitnodiging Arbeidsmarkt Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard nodigt werkgevers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners uit voor een bijeenkomst over de arbeidsmarkt van de Hoeksche Waard. De bijeenkomst is op donderdag 12 september 2019 van 14.30 tot 17.15 uur (na afloop borrel) in het gemeentehuis in Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-Beijerland).

Achtergrond
De vitaliteit van de Hoeksche Waard staat onder druk. Door demografische ontwikkelingen krimpt het arbeidsaanbod. Werkgevers in de zorg, techniek en ICT krijgen in de toekomst vacatures moeilijker vervuld. Dit leidt tot een grote druk op voorzieningen en een bedreiging van de leefbaarheid, het economisch en sociaal klimaat.

Gemeente Hoeksche Waard en de provincie Zuid-Holland stellen daarom een uitvoeringsagenda vitale arbeidsmarkt op met concrete oplossingen voor de Hoeksche Waard. Voorbeelden van oplossingen zijn het verbeteren van opleidingsmogelijkheden voor jongeren, betere bereikbaarheid en woonvoorzieningen en het benutten van onbenut arbeidspotentieel. De gemeente stelt deze agenda in samenspraak met partners op. We nodigen u dan ook van harte uit om met ons mee te denken en bij te dragen aan een vitale Hoeksche Waard.

Programma
14.30 – 14.45      Inloop
14.45 – 15.00      Welkom (wethouder Paul Boogaard)
15.00 – 17.00      Presentatie arbeidsmarkt Hoeksche Waard & actiesessies (Annejet Kerckhaert, Ecorys)
17.00 – 17.15      Vervolgstappen
17.15                    Borrel

Aanmelden
Meld u aan voor de bijeenkomst uiterlijk woensdag 4 september via e-mail aan Annejet Kerckhaert (annejet.kerckhaert@gemeentehw.nl) en Patrick de Wilde (patrick.dewilde@ecorys.nl).