Taalquiz in de Lindehoeve in het kader van de Week van de Alfabetisering

| 9 sept |

De Week van de Alfabetisering is van 9 september tot 15 september.Tal van organisaties in het hele land vragen aandacht voor laaggeletterdheid. De Bibliotheek Hoeksche Waard doet mee op maandag 9 september met een taalquiz in de Lindenhoeve in Oud-Beijerland. Iedereen is welkom.

Neem je GSM mee, want de taalquiz is een Kahoot Game. Bij een Kahoot Game speelt iedereen mee op zijn of haar mobiel. De deelnemers zien de vragen en de mogelijke antwoorden op het grote scherm. Op hun telefoon klikken ze het juiste antwoord aan.Het is niet moeilijk – iedereen kan meedoen.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Om de bestrijding van laaggeletterdheid op de kaart te zetten organiseert Stichting Lezen & Schrijven net als voorgaande jaren de Week van de Alfabetisering.

Met iets lekkers bij de koffie genieten van een gezellige Kahoot taalquiz met taalweetjes en leuke trivia. Voor iedereen die het leuk vindt om bezig te zijn met taal. Op maandagochtend 9 september staan de deuren van de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (in de Lindenhoeve) wagenwijd open van 10.00 uur tot 12.00 uur. Er is koffie en thee en iets lekkers en er zijn leuke prijsjes.

Deelname aan de taalquiz is gratis, maar meld je alvast aan via activiteiten@debhw.nlof aan de balie van de Bibliotheek. De Bibliotheek HW Oud-Beijerland Centrum is in de Lindenhoeve | Steenenstraat 24 | 3262 JM Oud-Beijerland. Datum: maandag 9 september 10.00 uur tot 12.00 uur