SSS – SHO (Robey Cup)


De derde editie van het toernooi om de Robey-cup verloopt minder geolied dan de vorige twee keer.
In poule A haakte Rhoon ter elfder ure af wegens deelname aan de Albrandswaardcup en DHC, dat met het eerste elftal tegen FC Boshuizen oefende, kwam met het tweede naar Heinenoord om vervolgens met een 11-0 oorwassing naar Delft terug te keren.
In poule B, die bij SSS op Klaaswaal werd afgewerkt, waren de drie clubs -naast de gastheren waren dat ‘s Gravendeel en SHO- wel aanwezig.

Om 19.30 uur werd afgetrapt voor de wedstrijd SSS – SHO. Zoals mocht worden verwacht nam SHO het heft in handen maar de Klaaswalers hielden vooralsnog knap stand. Het duurde bijna een half uur voordat SHO de rood/zwarte muur wist te slechten. Jasper Huisman mocht vrijwel op de achterlijn een vrije trap nemen en vond perfect de vrijstaande Andrew van Tiggele die ongehinderd kon binnenkoppen: 0-1. Een paar minuten daarna mocht Huisman vanaf dezelfde kant een hoekschop nemen, een van de vele overigens, en nu was het Aron van Schaik succesvol met het hoofd: 0-2. Vlak voor dat de reguliere driekwartier speeltijd erop zat was het -na alweer een hoekschop van Huisman- Andrew van Tiggelen die na een scrimmage-achtige situatie in het Klaaswaalse doelgebied de bal in het doel wist te frommelen: 0-3.

Opstelling SHO:
Konings; van Tiggelen, van Schaik, Groosjohan, Bison; Van Bruggen, Reedijk, Winkels, Rijsdijk; Fransen, Huisman.
Wissels:
28’ Bokhoven voor Reedijk

Na een rustpauze van een kwartier mocht SHO weer verder met de strijd tegen ‘s Gravendeel.
Het al warm gedraaide SHO kwam goed uit de startblokken en al in de derde minuut scoorde Jasper Huisman. Omdat een van de verdedigers de bal uit het doel over de achterlijn wist te werken kon de scheidsrechter niet waarnemen of het leer de doellijn was gepasseerd en liet het bij een hoekschop.
Huisman trapte de corner strak voor het doel en na wat mis-organisatie -waarbij het leer de lat nog toucheerde- zorgde Rick Bokhoven voor de 1-0. Lang duurde het Beijerlandse feest niet want vrijwel vanaf de aftrap trok het team van Barry Schipper de stand weer gelijk: 1-1. De Seuters, die fysiek meer in hun mars leken te hebben dan SSS, maakten het SHO knap lastig en al snel na de gelijkmaker kwamen zij via een mooi afstandsschot op voorsprong: 1-2.
In de jacht op de gelijkmaker gaf SHO achterin veel ruimte weg en mocht van geluk spreken dat de rood/witten de voorsprong niet uitbouwden.
Na een half uur gaf Mitch Fransen de bal op het juiste moment aan Jasper Huisman mee die van buiten de zestien de bal met een fraaie curve buiten bereik van de doelman in het doel draaide: 2-2.
In het restende kwartier waren er van weerskanten nog mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.
Opstelling SHO:
Konings; van Tiggelen, van Schaik, Van der Meijde, Bison; Van Bruggen, Bokhoven, Both, Rijsdijk; Fransen, Huisman.
Wissels:
20’ Angel Queijo voor Van Tiggelen
40’ Van Tiggelen voor Rijsdijk

De derde, SSS – ‘s Gravendeel eindigde in 1-1.
Eindstand poule B:
1. SHO
2. ‘s Gravendeel
3. SSS.

Het was de bedoeling dat de nummers 1 zouden strijden om de uiteindelijke toernooiwinst en verder de nummers 2 tegen elkaar en ook de nummers 3 zodat alle zes ploegen, zo kort voordat de bekerwedstrijden gaan beginnen, in ieder geval ”minuten” zouden kunnen maken.
Maar inmiddels is bekend dat SSS en ‘s Gravendeel zaterdag op sportpark De Tienvoet in Heinenoord een oefenwedstrijd tegen elkaar gaan spelen.
Je kunt je dan afvragen of het voor SHO en Heinenoord wel zin heeft om in Delft tegen elkaar te spelen terwijl de derby in de competitie al in speelronde vijf geprogrammeerd staat.
Hier treffen vooral de verenigingen Rhoon en DHC blaam die deze editie van de Robey-cup feitelijk om zeep hebben geholpen.