SHO – XerxesDZB


Na een hele week trainen werd zaterdag de eerste wedstrijd van de nieuwe jaargang gespeeld tegen XerxesDZB. Dat beide ploegen elkaar ook in de competitie gaan treffen was voor de trainers van weerskanten geen probleem.
Hoewel er nog een aantal vakantiegangers waren had Sander Fakkel zo’n twintig man tot zijn beschikking die ook allemaal binnen de lijnen verschenen.

Van de nieuwkomers stonden de twee voormalige Heinenoorders Andrew van Tiggelen en Mitch Fransen aan de aftrap alsmede tweede elftalspelers Mart van der Meijde en Rowan de Visser. Ook O19-1 speler Thijs Stam mocht zijn debuut in de hoofdmacht maken.
Met zoveel nieuwe gezichten en de straffe wind was al snel duidelijk dat het samenspel bij de wit/zwarten duidelijk te wensen zou overlaten. Wat dat betreft deden de gasten dat aanmerkelijk beter. Halverwege de eerste helft kreeg SHO de eerste goeie mogelijkheid maar aanvoerder Giovanni Breevaart liftte de bal over het doel. Na ruim een half uur kwam Xerxes op voorsprong nadat de Beijerlandse afweer goed uit elkaar werd gespeeld: 0-1 en tevens de ruststand.

Na de thee werd het voor SHO, met op doelman Peter Konings na, een compleet ander elftal -ook de derde nieuwkomer Aron van Schaik (Spijkenisse) kwam binnen de lijnen- ploeteren tegen de tot storm aangewakkerde wind.
Toch kwam de stand weer in evenwicht omdat Joost Both knap een goed genomen corner tegen de touwen kopte. De lange ‘super-sub’ heeft daarmee de eer om de eerste SHO-treffer van het seizoen te maken. Vorig jaar was het Larbi el Harouchi (vertrokken naar Heinenoord) die namens wit/zwart het openingsdoelpunt van de nieuwe jaargang maakte.
Door de storm kwam SHO nog nauwelijks aan goede aanvallen toe terwijl de Rotterdammers er juist volop van profiteerden. Uiteindelijk liepen de zebra’s uit naar 1-3 en was het aan Peter Konings te danken dat grotere averij werd voorkomen.

Deze week weer driemaal trainen en dan zaterdag 17 augustus de wedstrijd SHO-CWO. Aanvang 14.30 uur.
Scoreverloop:
34’ 0-1
50’ 1-1 Joost Both
62’ 1-2
78’ 1-3