Robey-Cup finaledag


De finaledag van de Robeycup 2019 die oorspronkelijk bij DHC in Delft zou worden gehouden, werd door de houding van DHC en Rhoon op dinsdag, verplaatst naar Heinenoord. SHO tegen de gastheren voor de eerste plaats en SSS en ‘s Gravendeel voor plek 3 en 4.
Voor dat werd afgetrapt op het Heinenoordse kunstgras werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van de moeder van SHO doelman Brian de Vaal.
Heinenoord nam het heft in handen en werd al snel dreigend. Al na zeven minuten moest doelman Peter Konings stevig ingrijpen om erger te voorkomen, maar hij riep daarmee juist het onheil over zich af want scheidsrechter Brouwer wees naar de stip. Jordy van Dam gaf Konings geen enkele kans: 1-0.

Bij het zoekende SHO kwam er na een kwartiertje meer lijn in het spel wat de gelijkmaker van Esra Pieters opleverde. Pieters kopte het leer over de sluitpost in de verre hoek: 1-1. Het evenwicht werd na een minuut of vijf alweer verstoord. Een lichte overtreding van Aron van Schaik werd met de tweede pingel voor de Noord bestraft. Jordy van Dam vonniste wederom feilloos: 2-1. De balans op het scorebord mocht dan niet meer in evenwicht zijn, binnen de lijnen gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe. Er ontstonden aan weerszijden wat mogelijkheden maar de keepers hoefden zich niet bijzonder in te spannen. Met de minimale voorsprong voor de thuisclub werd dan ook het rustsignaal bereikt.

Na de pauze bij beide teams een aantal verse krachten. SHO werd nu de bovenliggende partij en de duels werden ook pittiger. Niet alleen toernooiwinst stond op het spel maar ook de prestigestrijd ging een -stevig- woordje meespreken. Na ruim een uur spelen werd er een SHO-er gevloerd binnen de beruchte lijnen en waar alle aanwezigen de derde pingel van de middag verwachtten, liet Brouwer ditmaal doorspelen. Na de inschattingsfout van de leidsman kwamen de SHO-spelers massaal verhaal halen waarna hij besloot om het verder voor gezien te houden.

Ondanks de temperatuur van 30 graden waren de verhitte gemoederen na een onderbreking van een klein half uur voldoende afgekoeld en kon de strijd met een andere fluitist worden hervat.
Jasper Huisman was al gauw dichtbij de gelijkmaker maar zijn trekbal kwam via de paal weer het veld in. En dan neemt Heinenoord de aanval over en maakt, na een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Konings, uiteindelijk Remco Buist de beslissend lijkende 3-1. Vervolgens verzuimde het team van Joop Hiele de trekker definitief over te halen waarna SHO zich weer opricht. Met nog een heel klein kwartier te gaan kopt Rick Bokhoven op aangeven van Kevin Angel de bal buiten bereik van de sluitpost binnen 3-2. Een paar minuten later doet Mitch Fransen zijn voormalige ploeggenoten pijn door knap de gelijkmaker binnen te knikken: 3-3.

In de slotfase hebben Joost Both en Rick Bokhoven unieke kansen om de buit binnen te halen maar beide falen op het beslissende moment en blijft het 3-3. Strafschoppen derhalve om tot een winnaar te komen. Mitch Fransen, Jasper Huisman, Robin Winkels en Rowdy Rijsdijk schieten raak totdat de vierde pingel van Heinenoord door Peter Konings wordt gestopt. Kevin Angel schiet met de vijfde strafschop SHO naar de toernooiwinst.
Na afloop mag aanvoerder Dennis Groosjohan een cheque van 2000 euro voor Robey sportkleding in ontvangst nemen.

Voor SHO kwamen in actie:
Konings; van Tiggelen, van Schaik, Groosjohan, Bison; Van Bruggen, Bokhoven, Both, Rijsdijk, Pieters, Fransen, Huisman, Reedijk, Winkels, Angel Queijo.
Doelpunten:
07’ 1-0 Jordy van Dam, strafschop
17’ 1-1 Esra Pieters
22’ 2-1 Jordy van Dam, strafschop
70’ 3-1 Remco Buist
81’ 3-2 Rick Bokhoven
83’ 3-3 Mitch Fransen

31-08-2019 MZC’11 – SHO
Zaterdag begint het echte werk met de poulewedstrijden in het bekertoernooi.
SHO speelt een uitwedstrijd bij MZC’11. Eénmaal eerder was SHO te gast in Zierikzee. In het seizoen 2016-17 won SHO er de competitiewedstrijd met 5-3.
Aanvang 14.30 uur.


Verslag SHO:

HEINENOORD GEEFT RIANTE VOORSPRONG UIT HANDEN IN

FINALE ROBEY CUP.

Door de terechte uitschakeling in de strijd om de Robey Cup van Rhoon en D.H.C., werden de finale wedstrijden tot grote tevredenheid van alle Hoekschewaardse clubs aan de Tienvoet in Heinenoord gehouden en niet in Delft. Onder tropische weersomstandigheden speelden S.S.S. en s,Gravendeel om de plaatsen 3 en 4, terwijl Heinenoord het moest opnemen tegen S.H.O. en proberen voor de 3e keer de hoofdprijs, t.w. een waardebon van 2000,– euro in de wacht te slepen. Na een 1 – 1 gelijkspel moesten strafschoppen de beslissing brengen en eindigde s,Gravendeel als 4e met een fraaie sporttas als prijs en S.S.S. als 3e met de waardebon van 500,– euro. Deze wedstrijd stond o.l.v. scheidsrechter Jacques Kleinkramer.

Voor de wedstrijd Heinenoord en S.H.O. werd EEN minuut stilte in acht genomen voor het plotseling overlijden van de moeder van keeper Bryan de Vaal.

Heinenoord startte zonder de van S.H.O. overgekomen Larbi El Harouchi, ( door overbelasting niet geheel fit ) terwijl de van Heinenoord vertrokken Mitch Fransen en Andrew van Tiggelen wel in de basis van de Beijerlanders stonden. In de 9e minuut werd de doorgebroken Noel Goossens door doelman Peter Konings onderuit gehaald en deponeerde scheidsrechter Kees Brouwer uit Poortugaal de bal op de stip. Jordey van Dam schoot feilloos binnen en dat betekende 1-0. S.H.O. ging op jacht naar de gelijkmaker wat meteen resulteerde in een gevaarlijke corner, maar uitstekend weggehaald door de ijverige Remco Buist. De mannen van Sander Fakkel bleven drukken en goed ingrijpen van Martijn Terlouw op Richy Bokhoven voorkwam erger. Na ruin een kwartier spelen was het Esra Pieters, die met een fraaie kopbal Nick Vervoort het nakijken gaf en de 1-1- op het scorebord verscheen. Een enorme kans voor Toby Fasanya om de voorsprong weer te pakken ging verloren toen zijn veel te slappe schot in de handen van doelman Peter Konings belandde. In de 24e minuut ging Aron van Schaik binnen de zestien in de fout wat wederom met een penalty werd bestraft. Jordey van Dam meldde zich en ook dit keer schoot hij hard en zuiver binnen. 2 – 1. Rowdy Rijsdijk probeerde het van afstand, maar zag de bal hoog over het vijandelijke doel verdwijnen. Op slag van rust moest keeper Nick Vervoort nog even gestrekt op een schuiver van Richy Bokhoven, wat tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft was.

Coach Joop Hiele begon het tweede bedrijf met 7 wisselspelers, zodat ook in deze wedstrijd iedereen aan bod kwam. De eerste poging op de gelijkmaker was van Mitch Fransen, die de bal schampte uit een voorzet van Jasper Huisman.

Het antwoord kwam van Ramon Salas, die zijn tegenstander handig de bal ontfutselde en jammer dat zijn pass net niet te belopen was voor Sander de Heus. Nadat de mee opgekomen Martijn Terlouw zijn kopbal zag gestopt was de volgende poging voor Sander de Heus, maar ook dit keer stond de Beijerlandse sluitpost op de juiste plaats en voorkwam, zij het met moeite een doelpunt.

In de 66e minuut waren de rapen gaar, toen een aantal spelers van S.H.O. scheidsrechter Kees Brouwer bestormden, omdat hij na een overtreding op Mitch Fransen, geen penalty gaf. De ingavallen Kevin Angel kreeg rood, maar weigerde het veld te verlaten, omdat hij in zijn ogen NIET de schuldige was. Toen hij na een aantal verzoeken het veld nog niet wilde verlaten, maakte de arbiter er een eind aan en staakte de wedstrijd. Beide aanvoerders probeerden om na een afkoelingsperiode hem over te halen de wedstrijd te hervatten, echter zonder resultaat en ook het verzoek van Joop Hiele veranderde de situatie niet en vertrok hij met stille trom. Heel erg jammer dat e.e.a. zo gegaan is, maar je weet dat je een scheidsrechter niet op deze manier mag bejegenen.

Toch wilden alle spelers het restant afmaken en gingen we op zoek naar een vervangende scheidsrechter. Na een onderbreking van ruim 20 minuten bood Jordy Kaptein zich aan, waar iedereen ontzettend blij mee was en hij op voortreffelijke wijze de wedstrijd tot een goed einde heeft gebracht. Om nog een aantal zaken te regelen heb ik niet veel meer van de wedstrijd gezien en moeten jullie maar naar het verslag van onze vriend Adrie Troeleman kijken. Uiteindelijk is de eindstand 3 – 3 geworden en moesten strafschoppen de beslissing brengen. S.H.O. benutte ze allemaal terwijl Martijn Terlouw miste en is de stand als volgt:

1. S.H.O.

2. Heinenoord

3. S.S.S.

4. S,Gravendeel. Opstelling.

Nick Vervoort – Martijn Terlouw – Dogukan Kulup – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Jordey van Dam – Noel Goossens – Garric Naarden – Toby Fasanya – Remco Buist – Leshawn Lisse.

Wisselspelers; Anthal v.d. Berg – Davy Kaptein – Dejan de Feiter – Sander de Heus – Naell Mouthaan – Niels Hansen en Dillan Heijnen.