OSV Oud-Beijerland deelt met BZC/Zuiderpark

OSV Oud-Beijerland heeft donderdagavond op het bij LMO gehouden ‘Theo van Mourik Memorial Tournament’ de punten en doelpunten eerlijk met BZC/Zuiderpark weten te delen. Na een 2-0 achterstand bij de rust kwam de Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats in de slotfase terug tot 4-4. Voor OSV was het na twee trainingssessies vanavond de eerste serieuze krachtmeting tegen een tegenstander, die het ook in de competitie zal treffen. Na een aftastende fase ontspon zich al snel een open duel.
BZC/Zuiderpark wist zich met name in de eerste helft de beste kansen te scheppen, maar had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Een ongelukkige handsbal van Nick van Dijk binnen de “16” stelde Wilmar Hanst is staat OSV-doelman Serhan Tenekecioglu in de 26e min. te passeren: 1-0. OSV slaagde er niet in om onder de druk van de tegenstander uit te voetballen en zag na een kleine aarzeling in de verdediging Benjamin Martha zich een vrije doortocht naar het OSV-doel banen: 2—0.

Na de pauze kwamen twee gewijzigde teams binnen de lijnen en ging OSV op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in de 55e min. van Marco van Daalen (2-1), die in de 69e min. met een voorzet vanaf de achterlijn ook aan de basis stond van de gelijkmaker van Kenzo Sanches: 2-2. In de 80e min. leidde balverlies aan OSV-zijde een vrije doortocht van Julius Rosa in (3-2).
Nauwelijks twee minuten later was de stand al weer in evenwicht, toen de bal via Edinho Piqué door de BZC-verdediging voor de voeten van Justin de Lange belandde: 3-3. De aanvalsdrift van OSV werd onmiddellijk beantwoord met een snelle tegenstoot, die leidde tot de 4-3 van Rudrick Pop. Maar in de slotminuut was het alsnog Tim Wiendels, die met een prima pass door het centrum Shurnel Francois de kans op de gelijkmaker wist te bieden: 4-4. Komende zaterdag speelt OSV in een (mogelijk) andere samenstelling om 15.00 uur tegen gastheer LMO, dat vanavond onder leiding van arbiter Jordi Kaptein met 4-2 wist te winnen van IJVV de Zwervers. Het derde team van OSV zal om 12.00 uur aantreden tegen een tweede selectie van LMO. De tweede selectie van OSV treedt op sportpark Olympia om 12.00 uur aan tegen Hellevoetsluis 2.

BZC/Zuiderpark РOSV Oud-Beijerland 4-4 (2-0): 26. Wilmar Hanst 1-0; 35. Benjamin Martha 2-0; 55. Marco van Daalen 2-1; 69. Kenzo Sanches 2-2; 80. Julius Rosa 3-2; 82. Justin de Lange 3-3; 84. Rudrick Pop 4-3; 90. Shurnel Fran̤ois 4-4.

OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Loek Visser (46. Justin de Lange), Wesley Koedam, Jurriaan Lindhout (86. Loek Visser) en Nick van Dijk –– Tim Wiendels, Edinho Piqué (46. Rahine de Wind) en Ricardo Danning –– Marco van Daalen (76. Edinho Piqué), Patrick Korpel (46. Kenzo Sanches) en Shurnel François