Oefenwinst ‘s-Gravendeel tegen Kogelvangers

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel heeft de eerste wedstijd van de voorbereiding tegen Kogelvangers winnend afgesloten.

Na de bekende ‘speldenprikjes’ aan beide kanten opende Marco Kruijthof al na negen minuten de score. Met een knappe pas van achteruit door nieuwkomer Romano Liefeld, bracht hij Kruijthof in stelling. Die kon alleen op de doelman van Kogelvangers afstormen en de 1-0 op het scorebord zetten.

Kogelvangers was echter niet van plan om met verlies huiswaarts te keren. Enkele keren verscheen het voor de weer teruggekeerde doelman Jordi Verkerk. Diverse malen kon hij zijn doel knap schoonhouden, maar niet in de tweeëntwintigste minuut. Kogelvangers kwam toen op gelijke hoogte. Echter, er waren zeker twintig mensen binnen de lijnen die zagen dat er hands vooraf ging. Niet arbiter Lugtigheid, want hij keurde het doelpunt na een korte onderhoud met assistent scheidsrechter Koremans gewoon goed. (de VAR kon niet geraadpleegd worden). Met de 1-1 stand werd er gerust.

Na de theepauze deden beide ploegen niet voor elkaar onder, en creëerden wat kansjes.

’s-Gravendeel kwam na ruim een uur spelen weer op voorsprong. Het was Marco Kruijthof die Zoey Hoogwerf in staat stelde om voor de 2-1 te zorgen.

Na een aantal fraaie reddingen van Ricardo Bakker bleef de 2-1 stand (ietwat laat aangegeven) op deze regenachtige voetbalmiddag op het score bord staan.

Dat ’s-Gravendeel over een aantal jeugdige talenten beschikt, toonde deze middag weer aan. Want in de zeventigste minuut mocht de nu nog vijftienjarige Robbie van de Weg zijn opwachting maken in het eerste elftal van ’s-Gravendeel.

Komende dinsdag neemt ’s-Gravendeel deel aan het Robey Cup toernooi. De voorronden worden o.a gespeeld bij S.S.S. in Klaaswaal. Daar neemt ’s-Gravendeel het op tegen S.H.O. (20.30 uur) en S.S.S. (21.30 uur)

De finalewedstrijden worden op zaterdag 24 augustus gespeeld bij D.H.C. in Delft.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jordi Verkerk (46ste Ricardo Bakker), Reinier Toes, Jorrit van Driel, Leon de Jong, Maurits Kuiper (46ste Martijn Zilverschoon), Alwin v/d Werff ( 62ste Job v/d Vorm), Romano Liefeld, Zoey Hoogwerf, Jelle v/d Starre (Ryan Aardnoudse), Sven Akkerman (46ste Youri Ton)(70ste Robbie v/d Weg), Marco Kruijthof

Arbiter: F. Lugtigheid uit Barendrecht

Scoreverloop:

9de 1-0 Marco Kruijthof

22ste 1-1

63ste 2-1 Zoey Hoogwerf