Nieuw restaurant met werkervaringsplekken voor mensen met een verstandelijke beperking

Op 1 september opent in Oud Beijerland een nieuw restaurant dat leer- en werkervaringsplekken zal bieden aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Door de sluiting van lunchroom Zonder meer hebben recent veel jongeren hun werkervaringsplek in Oud Beijerland verloren. Daarom hebben Jan en Yvette Sintmaartensdijk en Zuidwester, zorgverlener voor mensen met een verstandelijke beperking, de handen ineen geslagen om een nieuwe plek te creëren waar deze jongeren, maar ook ouderen die interesse hebben, aan de slag kunnen in de horeca. Het restaurant genaamd ‘In de buurt’ wordt gevestigd in “De Gravin” aan Koninginneplein 2-4 in Oud Beijerland.

Carol Houtman, regiomanager Zuidwester, is blij met de nieuwe samenwerking: “Jan en Yvette Sintmaartensdijk zijn goed in het opzetten en runnen van een restaurant en Zuidwester is goed in de begeleiding van medewerkers. Samen kunnen wij mensen met een beperking in de Hoeksche Waard de mogelijkheid geven om nuttig werk te doen én te leren.”

Medewerkers gezocht!
Voor het restaurant worden nog medewerkers gezocht voor de leer- en  werkervaringsplekken. Heb je een dagbestedingsindicatie of PGB en wil je aan de slag in de horeca? Neem dan voor meer informatie contact op met Elke Veelenturf (06-83044098) of Paulien Jongkoen (06-83278128). Je kunt ook een mailtje sturen naar werk.steunpunthw@zuidwester.org.

Informatie over Zuidwester
Zuidwester is een zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en stoornis in het autismespectrum. Zuidwester biedt hen ondersteuning in het hebben van regie op het eigen leven op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling.