Mevrouw Trouwborst-Barendrecht uit Strijen viert 102e verjaardag

Op dinsdag 27 augustus vierde mevrouw Trouwborst-Barendrecht uit Strijen haar 102e verjaardag. Burgemeester Veldhuijzen ging bij haar op bezoek en feliciteert haar namens het college met haar verjaardag.

Mevrouw Trouwborst-Barendrecht werd geboren op de Feijenoordkade in Rotterdam-Zuid. Zij was het op één na jongste kind uit een gezin met 5 kinderen. In 1941 trouwde zij en ging samen met haar man inwonen bij haar ouders in Lombardijen. Het gezin werd uitgebreid met zoon Hans (1943) en dochter Mia (1947).

Na in 1953 naar Charlois te zijn verhuisd, maakte het echtpaar in 1969 de ‘oversteek’ naar Maasdam. Hier kon mevrouw Trouwborst naar hartenlust haar hobby tuinieren uitoefenen. Het echtpaar was 64 jaar lang gelukkig getrouwd. Toen haar man in 2005 kwam te overlijden brak er voor mevrouw Trouwborst een moeilijke tijd aan. In 2014 kreeg zij opnieuw een klap te verwerken toen haar dochter overleed.

Tot 2 jaar geleden woonde mevrouw Trouwborst – met hulp van de dames van de buurtzorg – nog zelfstandig. Tegenwoordig woont ze in woonzorgcomplex De Hoge Weide in Strijen.

Mevrouw Trouwborst staat bekend als een opgeruimde persoonlijkheid met een goed gevoel voor humor. Toen ze 100 jaar zou worden werd haar de vraag gesteld of ze het leuk vond als de burgemeester zou komen. Het antwoord was: “Dat is goed, als hij maar bloemen meebrengt!”.