Heinenoord- D.H.C (Robey Cup)

SV Heinenoord

Merkwaardige start poule A in Robey Cup.

Rhoon trekt zich terug, maar speelt wel een wedstrijd tegen sv Poortugaal om een of andere Albrandswaard Cup ( en verliest met 2 – 4 ) , terwijl D.H.C. 1 de al lang geleden afspraak met het 1e elftal voor een oefenwedstrijd tegen Boshuizen uit Leiden speelt en stuurt zijn tweede elftal, aangevuld met A1 junioren naar Heinenoord om daar een hele wedstrijd van 2 x 45 minuten te spelen.

De eerste kans voor de formatie van Joop Hiele is in de 9e minuut, toen de actieve Remco Buist over kopte uit een voorzet van Neall Mouthaan. Vijf minuten later gaat Dejan de Feiter er op rechts van door en uit diens voorzet rond Noel Goossen af en brengt de 1 – 0 op het scorebord. Na een paar minuten krijgt Dejan de Feiter de kans de score te verdubbelen, maar ziet zien schot voorlangs gaan. Bij een schot van Toby Fasanya moet de Delftse sluitpost volledig gestrekt om erger te voorkomen en komt de enorme pegel van Noel Goossens op de kruising. Toch verandert de stand binnen het half uur en is het Dejan de Feiter, die 2 – 0 maakt uit een voorzet van Niels Hansen, terwijl van de bank de kreet luidt: Waar blijft die glimlach??? Het goed doorgaan van Garric Naarden levert een uitstekende voorzet op, die nipt voor de aankomende Noel Goossen wordt weggehaald. Goed ingrijpen van gelegenheidsaanvoerder Martijn Terlouw brengt de bal bij Dejan de Feiter, die alleen op de doelman af gaat en hem beheerst het nakijken geeft. 3 – 0. Het zelfde doet Noel Goossens even later met een lobje en dat betekent 4 – 0. Op slag van rust wordt het ook nog 5 0 uit een vrije trap van Davy Kaptein, die er heel goed in zit.

Coach Joop Hiele bracht in de tweede helft 8 nieuwe spelers binnen de lijnen, zodat ALLE beschikbare wissels deze avond aan bod zouden komen. Het tweede bedrijf was nog maar 5 minuten aan de gang, toen Joe Nyero een voorzet van links los liet en stond Leshawn Lisse op de juiste plaats om af te ronden en dat was 6 – 0. De ene na de andere aanval volgde en ook het bijna geheel nieuwe elftal bleef gas geven om de score toch maar op te voeren. Ramon Salas deed een poging van afstand en zag zijn pegel over de lat scheren. Toen Garric Naarden er even later op rechts van tussen ging, enkele tegenstanders passeerde of ze er niet stonden en ook nog een sublieme voorzet afleverde, kwam er een niet te missen kans voor Sander de Heus, maar hij het toch voor elkaar kreeg van dichtbij de bal over te knallen. In de 67e minuut kreeg Sander de Heus een herkansing toen hij een paar meter voor de zestien onderuit werd gehaald en good old scheidsrechter Kees Brouwer terecht de overtreding bestrafte met een vrije trap. Jordey van Dam meldde zich en schoot feilloos binnen en de zevenklapper was een feit. Maar de mannen van Joop Hiele wilden meer en gingen op jacht naar de dubbele cijfers. Even later werd ook Ramon Salas ietsje verder van doel onderuit gehaald en ook deze vrije trap werd benut door Jordey van Dam en stond er 8 – 0 op het scorebord.

Sander de Heus leverde de volgende voorzet op maat af en dit keer was het Leshawn Lisse, die de stand op 9 – 0 bracht. Ondanks de vele kansen met o.a. Joe Nyero op de paal, Remco Buist die miste, op aangeven van Toine v.d. Berg, Joe Nyero wederom op de paal en toch was hij het juist, die uit een voorzet van Remco Buist nummer 10 op het scorebord bracht en vervolgens met een diepe buiging richting bank ging. De koek was nog niet op, want in de slotfase bracht Joe Nyero de eindstand op 11- 0 en kon hij dik tevreden zijn met zijn optreden.

Hoe het verder zal gaan met de Robey Cup wachten we maar af.

OPSTELLING

Dillan Heijnen – Garric Naarden – Martijn Terlouw – Davy Kaptein – Dogukan Kulup – Remco Buist – Neall Mouthaan – Niels Hansen – Toby Fasanya – Noel Goossens – Dejan de Feiter.

Wissels.

Nick Vervoort – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Sander de Heus –Jordey van Dam – Leshawn Lisse – Joe Nyero – Tomas van Riet