Echtpaar De Vos uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd

Op dinsdag 13 augustus is het precies 60 jaar geleden dat de inmiddels 84-jarige meneer Rien de Vos en zijn 80-jarige echtgenote mevrouw Berta de Vos-Buitendijk in het huwelijksbootje zijn gestapt. Locoburgemeester Paul Boogaard ging daarom bij het jubilerende echtpaar langs en bracht namens het gemeentebestuur de felicitaties over.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet op de ijsbaan aan de Oostdijk. Op de vraag hoe zij elkaar hebben ontmoet, antwoordde meneer: “Het was in ieder geval erg fris”. Meneer De Vos heeft na school altijd in de bouw gewerkt. Voornamelijk als metselaar maar daarnaast ook nog andere klussen verricht in de bouw. Zo’n 55 jaar lang is meneer konijnenfokker geweest. Hij heeft met tentoonstellingen en bekerwedstrijden mooie prijzen in de wacht weten te slepen. Door een aanrijding (6 jaar geleden) en de ziekte van Parkinson, is meneer minder goed in staat om voor de konijnen te zorgen en heeft hij al een groot deel van zijn konijnen weg moeten doen.

Ook is meneer al zo’n 50 jaar lid van ‘Nut & Sport in Oud-Beijerland. Mevrouw heeft altijd voor de huishouding en het gezin gezorgd. Daarnaast leest zij graag. Het echtpaar heeft altijd in Oud-Beijerland gewoond. Ze wonen zelfs nog steeds in de straat waar mevrouw is geboren, namelijk in het huis van haar oma. Meneer en mevrouw Vos hebben 1 dochter en schoonzoon.