Appels niet veilig voor halsbandparkieten

In Barendrecht wisten ze het al maar nu zijn ook appels in de Hoeksche Waard niet langer veilig voor de Halsbandparkiet. In en rond het Koos Mons Park in Heinenoord zitten er tientallen en ze doen zich tegoed aan de appels in de buurt die nu plukrijp zijn.

Leek de halsbandparkiet het naar de zin te hebben in de parken van Rotterdam lijkt het nu of deze groene parkieten het platteland verkennen. Eerdere berichten uit Barendrecht dat de appeloogst bedreigd wordt door deze uitheemse vogel leren ons dat de halsbandparkiet haar leefgebied vergroot. De Hoeksche waard lijkt de volgende halte te worden voor deze lawaaiige vogelsoort.

In Heinenoord doen ze zich inmiddels uitgebreid tegoed aan de rijpe appels die bij particulieren in de tuin groeien. Hopelijk blijft het daarbij.

Foto:  Halsbandparkiet snoept van appels aan de Dorpsstraat in Heinenoord, © Jan Pott