Aflevering 38: Terug naar 1962

In aflevering 38 gaan we terug naar het jaar 1962. Op 15 januari raakt in de wateren van Nieuw-Guinia het Nederlandse marinevaartuig Jan Evertsen slaags met vier Indonesische motortorpedoboten die infiltranten willen afzetten op het eilandje. Op 1 juni wordt in Kerkrade de profvoetbalclub Roda JC opgericht na een fusie tussen Roda Sport en Rapid JC. Op 5 augustus pleegt Marilyn Monroe zelfmoord en op dezelfde dag wordt Nelson Mandela gearresteerd. In februari 1962 staat Silvain Poons & Oetze Verschoor met het nummer Zuiderzee-Ballade in de Muziek Express hitlijst. De single stond 4 maanden in de lijst met als hoogste positie een nummer 18 notering.

 

Presentatie : Hans en Arjanne Kranendonk

Techniek     : Hans Kranendonk

Uitzending  : Zondag 11 augustus 2019 van 14.00 – 15.00 uur