World Servants De Open Hof bouwen aan verandering

Deze zomer gaan vijf jongeren en een dominee vanuit De Protestantse gemeente De Open Hof als World Servants op reis. De zussen Anne Mae en Noëlle Ensering zullen in Bolivia gaan bouwen aan een kliniek. Nienke van der Keur en Farah Bijl reizen naar Malawi en bouwen daar klaslokalen. Frank Robbertsen zal in Zambia aan klaslokalen gaan bouwen. Dominee Gertjan Robbemond gaat ook met een groep op reis, naar Myanmar en zal daar bouwen aan woningen voor verplegend personeel in een lepraziekenhuis. Zij bouwen samen met zo’n 850 jongeren uit heel Nederland aan verandering, om de wereld een beetje mooier te maken.

Om de reis mogelijk te maken hebben ze allerlei acties gevoerd, zoals een stamppotbuffet, taartverkoop, een huis-aan-huiscollecte. En natuurlijk hebben zij ook zelf een flinke bijdrage geleverd.

Bolivia trapt af

Anne Mae en Noëlle zijn als eersten op reis gegaan. Zij vlogen op 13 juli naar Bolivia. Zij gaan naar het plaatsje Cuevas, tegen het Andesgebergte aan.

Ze gaan aan de slag bij het vernieuwen van de lokale kliniek. Op deze manier dragen zij bij aan een betere gezondheidszorg in een arme regio van het land.

Op 2 augustus zullen zij weer thuis komen.

Zambia volgt

Frank vertrekt op 27 juli naar het platteland van Zambia, naar het dorpje Donje. Daar gaat hij bouwen aan nieuwe klaslokalen zodat meer kinderen naar school kunnen. Het is een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen. Frank heeft als bijzondere taak dat hij het kinderwerk mag coördineren. Op 16 augustus zal hij terugkomen.

Malawi – het warme hart van Afrika

Farah en Nienke hebben tijdens het voorbereidingsweekend in mei hun hart kunnen ophalen aan de groep waarmee ze gaan. Die kennismaking was een mooie ijsbreker. Het is best spannend om voor het eerst mee te gaan. Maar nu is het bijna zover. Hun reis gaat beginnen op 5 augustus, en deze reis brengt hen naar het dorpje Chivukutu. Dit dorpje ligt op het platteland in het noorden van Malawi. Zo’n dorp is meestal een uitgestrekte gemeenschap van verschillende families die samen het dorp vormen. De school neemt een belangrijke plek in in de ontwikkeling van de kinderen. Daarom gaan Farah en Nienke bouwen aan nieuwe klaslokalen en latrines. En, met hun aanwezigheid daar geven zij de lokale gemeenschap een prachtige stimulans om zich verder te ontwikkelen.

Myanmar – bouwen in Mawlamyine

World Servants werkt al een paar jaren samen met de Christelijke Lepra Mission in Myanmar. En ook dit jaar is dit het geval. Er wordt verder gebouwd aan de verbetering van het Lepra ziekenhuis in Mawlamyine. Het ziekenhuis wil graag goede zorg bieden, niet alleen aan leprapatiënten maar ook aan de stad waarin het ziekenhuis ligt.

Ds. Gertjan Robbemond vertrekt op 6 augustus en mag er met zijn groep gaan werken aan een nieuwe etage voor de verpleging. Goede woningen zijn van belang om goed en voldoende personeel aan te trekken.