Wij zijn tot 2024 dè lokale omroep voor de HW

Omroep Hoeksche Waard is, na een aantal fusies, de publieke omroep van de hoeksche waard geworden. Maar om dat te blijven moet er regelmatig opnieuw een zendvergunning worden aangevraagd. De laatste keer dat dat gebeuren moest was in 2015 en die vergunning zou gelden tot 2020. Helaas is deze vergunning vervallen per 1 januari dit jaar, ongeveer anderhalf jaar eerder dan de zojuist vermelde datum. Hoe kan dat?

De bestuurlijke herindeling van ons eiland heeft hier een belangrijke rol gespeeld. Omroep HW is in 2015 aangewezen (we hebben de vergunning gekregen) als “lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen.” Maar sinds begin dit jaar bestaan deze gemeenten niet meer. Daarom hebben wij een verzoek ingediend bij het Commisariaat voor de Media om onze nieuws- en informatie-voorzienende rol te behouden. Onlangs hebben wij hier een positieve reactie op ontvangen: “Na toetsing van uw aanvraag hebben wij besloten Stichting Omroep Hoeksche Waard aan te wijzen van 1 januari 2019 tot 1 januari 2024 als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Hoeksche Waard.” Dit betekent dat we u in ieder geval de komende 4½ jaar van lokale nieuwswaardigheden op de hoogte zullen houden. Dit doen we niet alleen maar door het maken van radioprogramma’s maar ook door middel van podcasts en onze website.

Waarom publieke omroep?
Hoewel wij als medewerkers van de omroep geen financieële vergoeding krijgen voor ons werk moet er wel een studio onderhouden worden en het radiosignaal komt ook niet voor niets bij uw ontvanger, of het nu door de lucht of door een draadje gaat. Voor een deel word dit megelijk gemaakt door donaties, advertenties en spotjes, maar een ander deel komt uit subsidies. Doordat wij als publieke omroep aangewezen zijn krijgen wij vanuit de gemeente subsidie. Omroep Hoeksche Waard is dus niet alleen voor u maar ook een “beetje van u”. Dus heeft u iets te melden, neem gerust contact met ons op.

Zoals eerder vermeld zullen wij u de komende jaren voorzien van lokale informatie, culturele wetenswaarsdigheden, en nieuws. Ook zullen wij u meenemen naar sportwedstrijden en evenementen.

Namens alle medewerkers kijken wij uit naar wat de komende jaren zullen brengen en hopen we dat u allen zult blijven luisteren, lezen en misschien ook te gast zult wezen.