Startsein voor werkzaamheden kruising Schuringsedijk/Torensteelaan

Maandag 1 juli gaf wethouder Harry van Waveren het startsein voor de werkzaamheden aan de kruising Schuringsedijk – Torensteelaan. Dit deed hij samen met de kinderen uit groep 7 van obs De Takkenbosse uit Numansdorp. Veel kinderen uit deze klas fietsen over deze kruising en ter plekke besprak de wethouder met de kinderen de verkeerssituatie.

Onlangs was een van de leerlingen uit de klas betrokken bij een ongeluk. “Dit was schrikken voor alle betrokkenen”, aldus wethouder Harry van Waveren. “We doen er alles aan om dit te voorkomen. We hopen dat met de komst van de nieuwe kruising het een stuk veiliger wordt.”

Na de werkzaamheden is er een andere voorrangssituatie . Fietsers over de Schuringsedijk steken de Torensteelaan in 2 keer over. De twee rijbanen zijn dan van elkaar gescheiden en in het midden is een opstelplaats voor fietsers. Dit zorgt voor meer overzicht en op die manier kunnen fietsers de weg in 2 keer oversteken. Hierdoor wordt de verkeerssituatie veiliger. Als alles volgens planning verloopt rondt aannemingsbedrijf Kuipers Infra op vrijdag 19 juli de werkzaamheden af. Dan is het definitieve kruispunt klaar.

De wethouder ging aansluitend met de kinderen mee naar de klas om te praten over verkeersveiligheid. Verschillende verkeerssituaties in Numansdorp, door de kinderen zelf aangedragen, werden besproken.