Leerlingen 4 HAVO en 5 VWO van het Hoeksch Lyceum geven gemeente Hoeksche Waard advies over duurzaamheid

‘Scholen voor Duurzaamheid’: dat is de naam van het lesproject van de Stichting Milieu Dichterbij, dat ook dit jaar op het Hoeksch Lyceum wordt georganiseerd. Gemeente Hoeksche Waard neemt aan dit lesproject deel door concrete opdrachten neer te leggen bij leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO. Zo gaan de leerlingen aan de slag met de Energievisie Hoekse Waard en de duurzame school voor de toekomst. In een opdracht vanuit wethouder Huibert Steen buigt een aantal leerlingen zich over het energieneutraal maken van het gemeentehuis in Maasdam.  Het doel van de gemeente is om in 2040 een energieneutrale Hoeksche Waard te hebben. Het energieneutraal maken van de gemeentelijke accommodaties is daar onderdeel van. In 2030 moeten deze al energieneutraal zijn. Om ze op weg te helpen met hun opdrachten, nodigde wethouder Huibert Steen 21 leerlingen uit om op dinsdag 11 juni het gemeentehuis in Maasdam te bezoeken. Hier werden de leerlingen geïnformeerd over de Energievisie Hoeksche Waard 2016-2020 en het bijbehorend Regionaal Uitvoeringsprogramma Energievisie 2016-2020. Na het gesprek met wethouder Steen en Ilse Voogt (adviseur Duurzaamheid) kregen de leerlingen een rondleiding door het gemeentehuis. Hierbij konden ze zien welke duurzaamheidsmaatregelen er al te vinden zijn in het pand. De komende tijd gaan de leerlingen aan de slag met de uitwerking van de opdrachten. Later dit schooljaar worden de adviezen gepresenteerd tijdens een eindpresentatie op het Hoeksch Lyceum. Wethouder Huibert Steen eindigde de middag door de leerlingen veel succes te wensen met hun opdrachten. Hij is erg benieuwd naar het advies!