Jonge molenaar exposeert zijn tekeningen in Museum Hoeksche Waard

| juli, aug, sept |

De jongste molenaar van de Hoeksche Waard exposeert zijn tekeningen in de studiezaal van Museum Hoeksche Waard. “Ik denk dat ik een jaar of acht was toen ik molens leuk begon te vinden. Dat begon met tekenen en af en toe bij een molen kijken”, volgens Jesse.  Jesse is al 5 jaar molenaar op de korenmolen De Lelie in Puttershoek.
Deze molenaar heeft nooit een grafische opleiding gevolgd, maar tekent al heel lang. Hij heeft alle molens in de Hoeksche Waard  getekend. Heeft hij foto’s gezien van verdwenen molen in de Hoeksche Waard, dan maakt hij een bijna waarheidsgetrouwe tekening. Een stukje historie uit Piershil laat hij voorleven in zijn tekening. Op 1 van de tekening te zien “ de molens in Piershil.

Molens in Piershil
Op de Molendijk in Piershil staat fier molen ‘Simonia’, vernoemd naar de vrouw van molenaar Andeweg. Op het dak van de schuur heeft hij een klein molentje laten bouwen dat wat lichte klusjes verricht. Veekoeken breken, mangels snijden en ook boter karnen. De ‘koekenbreker’ op het dak van de schuur maakt deel uit van een bijzonder stukje Piershilse historie.In de jaren ’30 is het molentje helaas afgebroken. Naar zeggen is hij op transport gegaan naar Amerika.
De Simonia is gelukkig blijven bestaan en nog steeds de trots van Piershil.

De tekeningen worden tot en met september 2019  tentoongesteld in de studiezaal van Museum Hoeksche Waard, locatie Hof van Assendelft, Hofweg 13, 3274 BK Heinenoord

foto: molen van Piershil