Jamie N Commons – Heartbreak (ITP: week 31)

Deze week is Jamie N Commons – Heartbreak onze ‘In The Picture’-track.

Jamie N Commons is een singer-songwriter die geboren in is het Engelse Bristol. Hij combineert een rauwe Tom Waits / George Ezra-achtige stem met een kijk op de wereld à la Nick Cave. Je kunt zijn muziek het beste omschrijven als een moderne 21e eeuw versie van de blues met gothic invloeden. Toen Jamie 6 was emigreerde hij met zijn ouders naar Amerika, om 10 jaar later weer terug te komen. Dat verklaart ook zijn half Engelse half Amerikaanse accent. Sinds 2011 brengt ie geregeld singles en E.P.’s uit, maar tot een volwaardig album kwam het nog niet. Wellicht ook omdat hij het te druk heeft met het schrijven voor anderen, zoals bijvoorbeeld X-Ambassadors en Lewis Capaldi. Zelf heeft Jamie weer een steengoede nieuwe single; “Heartbreak” is deze week ITP bij Radio HW.

Elke week staat er een nieuwe plaat In The Picture. Dit is een redelijk onbekende, nieuwe single die wat extra aandacht verdient. Wekelijks stemt een geselecteerde muziekredactie uit de genomineerden op hun favoriete plaat. Op maandagavond tussen 22:00 en 23:00 wordt deze In The Picture-plaat bij het programma ‘Don’t Forget The Music’ bekend gemaakt. Deze is gedurende de hele week regelmatig te horen op Radio Hoeksche Waard.

 

 


Artwork by: