Inspiratiedag Kwaliteit van Leven

| 19 sept |

Thema Cultuur & Educatie & Informatief & Ontmoeting

Op 19 september organiseren Kunst4All (in het kader van het 5-jarig jubileum van het Odensehuis HW), Veilig Oud in de HW en Samen Dementievriendelijk in de HW een Inspiratiedag met als thema ‘Kwaliteit van Leven’. De dag vindt plaats in de Open Hofkerk in Oud-Beijerland.

We zijn trots dat we bij de opening van de expositie ‘Gezichten van Dementie’ van Herman van Hoogdalem door Kunst4All en het Odensehuis aanwezig kunnen zijn en bieden daarnaast een middagprogramma met verschillende workshops rondom de thema’s GOED omgaan met dementie en financiële veiligheid van ouderen. Er zijn workshops over domotica, positieve gezondheid, en babbeltrucs, er is een interactieve lezing van Jos Cuijten, als consultant en trainer gespecialiseerd in ouderenzorg, de Rabobank deelt haar kennis op het gebied van financiële veiligheid én je kunt genieten van Theater aan de Lijn.

Vanaf 18:00 uur is er een speciaal op beroepskrachten afgestemd programma, waar Vilans, kennisorganisatie voor langdurige zorg, in opdracht van GGD-zhz een workshop verzorgt over positieve gezondheid, waar Veilig Thuis over financiële veiligheid zal spreken en veilig oud worden onderwerp is. Waar je middels een VR-ervaring in het hoofd kunt kruipen van iemand met dementie, en Jos Cuijten een interactieve workshop verzorgt waarbij ze ingaat op de behoeften van iemand met dementie en waar je zicht krijgt op de mogelijkheden en onmogelijkheden van de mens met dementie. En waar verhalenverteller Nico van Lent zijn eigen verhaal vertelt als zoon van een echtpaar met dementie. Kortom: een inspirerende en leerzame avond, die we beginnen met soep en een broodje. Je hoeft dus niet thuis te eten, maar geef wel bij je aanmelding aan of je hier gebruik van maakt.
Voor het avondprogramma zijn accreditatiepunten aangevraagd bij het kwaliteitsregister V&V.

Meld je aan

Datum: 19 september 2019
Tijd:      Middagprogramma van 13:00 tot 17:30, avondprogramma van 18:00 tot 21:30
Plaats:  De Open Hof, W. van Vlietstraat 2a, 3262 EA Oud-Beijerland