‘Iedereen kan op zoek naar de Suze in zichzelf’

,,Leer ja te zeggen, leer nee te zeggen en durf je dromen uit te spreken.’’ Dat was de kern van de boodschap die Tweede-Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA) had in de tweede Suze Groeneweg Lezing in Museum Hoeksche Waard.

In haar inspirerende lezing over vrouwen en ambities waren dit de dingen waarvan zij vindt dat vrouwen die vaker moeten doen. Daarna ontstond een gesprek met de enthousiaste aanwezigen over gelijke behandeling, emancipatie en de positie van mannen en vrouwen vandaag de dag.

De gezamenlijke conclusie was dat het eerste vrouwelijke Tweede-Kamerlid van Nederland, Suze Groeneweg uit Strijensas, nog altijd een inspiratiebron is. ,,Iedereen kan op zoek naar de Suze in zichzelf. En de emancipatie is een zaak van mannen en van vrouwen.’’

De jaarlijks terugkerend lezing is een initiatief van de PvdA en D66 in de Hoeksche Waard, die daarmee eer betonen aan de vrouw die zich heeft ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid en haar medemensen. Thema’s die 100 jaar naar dato nog zeer actueel zijn!