Duurzaamheidslening voor de hele Hoeksche Waard

De gemeenteraad stelt €500.000,- beschikbaar voor het verstrekken van duurzaamheidsleningen aan de inwoners van de gemeente. “Met deze lening kunnen particuliere woningeigenaren tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan hun woning financieren”, aldus wethouder Huibert Steen. “Door de woning energiezuiniger te maken, worden energiekosten bespaard en woont men comfortabeler. Ik hoop dan ook dat vele inwoners deze kans grijpen om hun steentje bij te dragen aan een energieneutrale Hoeksche Waard.”

Via de gemeente en Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) kunnen inwoners geld lenen om te investeren in duurzame maatregelen aan de woning. Voorbeelden van maatregelen zijn het isoleren van spouwmuren, de aanschaf van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen. Inwoners kunnen een bedrag lenen tussen €2.500,- en €25.000,- tegen een lage rente. De energiekosten die bespaard worden wegen op tegen de kosten van de lening. In de meeste gevallen levert de investering zelfs direct geld op. De leningen worden afbetaald binnen 10 of 15 jaar, afhankelijk van de hoogte van het bedrag.

Gemeente Hoeksche Waard heeft de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. Het aanbieden van de duurzaamheidslening is één van de vele acties die ingezet worden om inwoners te stimuleren duurzame maatregelen uit te voeren.

Vanaf 1 september 2019 kunnen inwoners de lening aanvragen. Meer informatie en het aanvraagformulier staan binnenkort op de website van gemeente Hoeksche Waard.