Gedeelte collectie Museum Oude Raadhuis naar Museum Hoeksche Waard

Donderdag 4 juli is officieel een groot deel van de collectie van Museum Oude Raadhuis aan Museum Hoeksche Waard overgedragen. De voorzitter van het museumbestuur, John Stuurman, en de directeur van Museum Hoeksche Waard, Belle van den Berg, tekenden de overeenkomst. Het Museum Hoeksche Waard neemt vanaf nu de zorg over voor het behoud van bijna 10.000 objecten variërend van foto’s tot schilderijen, maquettes, textilia, speelgoed, beelden en meubels.

In februari dit jaar besloot de stichting Museum Oude Raadhuis tot opheffing van de stichting per 1 september 2019. Daarom is aan Museum Hoeksche Waard gevraagd om de collectie een plek te geven zodat deze bewaard kan blijven. De stukken die niet naar Museum Hoeksche Waard gaan, worden overgedragen aan de gemeente.