Bram Roza Festival trekt bekende namen

Dinsdagavond bij de Culture Club vertelde Renée Ruisch, voorzitter van het Bram Roza festival, welke bekende namen er naar het festival komen. ‘Op de Avond van de Poezie op vrijdag 12 juli zullen dichte rLevi Weemoedt en columnist Ozkan Akyol samen optreden. De vaak tragikomische gedichten van Weemoedt worden geintroduceerd door Eus. Verder komen op donderdag 11 juli de winnaars van Cameretten voor een komische avond zorgen. De woensdagmiddag is voor Jan en Sanne Terlouw en woensdagavond geeft wetenschapsjournalist Govert Schilling een presentatie met beeld en geluid,’ vertelt Ruisch. Meer informatie en kaartjes zijn te vinden op www.bramrozafestival.nl

Beeldend kunstenaar Wim Pak is er samen met Hans van der Waal in geslaagd om ook dit jaar weer veel (regionale) kunstenaars enthousiast te maken om hun werk te laten zien tijdens het Bram Roza Festival (6-12 juli in Nieuw-Beijerland). Bij de Culture Club vertelde hij over hoe de kunstenaars maar ook scholieren aan de slag zijn gegaan met het thema ‘Hoeksche waarden met een kabeljauwse twist’. Volgens Pak hebben vooral kunstenaars als Aris Roskam en Jos Gielen gekozen voor de twist en zijn de scholieren van het Wellant, het Actief College en het Hoeksch Lyceum dichter bij de Hoeksche waarden gebleven of letterlijk bij de kabeljauw.


 

Renee Ruisch over de activiteiten, praktische informatie en de herkomst van het Bram Roza Festival

 

Sandra Kok over de UITmarkt

 

Wim Pak over de kunstroute op ‘t Gors