Aantal dieren kinderboerderij De Boezemvriend gaan tijdelijk logeren

9 dieren van kinderboerderij De Boezemvriend in Oud-Beijerland gaan tijdelijk logeren vanwege de nieuwbouw. Op het terrein komt een nieuwe kleinschalige multifunctionele accommodatie, genaamd Boezem & Co. De bouw van deze accommodatie start in september. Ter voorbereiding op de nieuwbouw vinden er al geruime tijd werkzaamheden plaats.

Dierenweide verkleind, enkele dieren tijdelijk verhuisd

Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor de ruimte die de dieren hebben op de kinderboerderij. De dierenweide is tijdelijk kleiner geworden en de vaste omheining is ingewisseld voor een tijdelijke omheining. Voor de varkens, geiten, kippen, cavia’s, kalkoen en duiven heeft dit geen gevolgen. Voor het grote vee wel. Zij hebben tijdens de verbouwing minder buitenruimte dan wettelijk gezien nodig is (welzijnseisen). Daarom is besloten de koe, 2 pony’s, 2 ezels en 4 schapen gedurende de verbouwing ergens anders onder te brengen. Zij zijn daarom op 9 juli overgebracht naar 2 andere locaties in de Hoeksche Waard. Zij blijven daar logeren tot de verbouwing afgerond is. Daarna komen zij weer terug.

Kinderboerderij blijft open tijdens verbouwing

Tijdens de verbouwing blijft de kinderboerderij gewoon open. Bezoekers zijn op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30  uur van harte welkom. Meer informatie over de nieuwbouw vindt u op deze website onder ‘Boezemvriend’.