Woningbouw op prachtige locatie in Puttershoek

Vandaag tekenden Paul de Bruijn (directeur-bestuurder van woningcorporatie HW Wonen), Piet van Leenen (wethouder gemeente Hoeksche Waard), Arjan van Meijeren (directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen) en Menso Oosting (directeur Fijn Wonen, onderdeel van Van Wijnen) de overeenkomsten voor de ontwikkeling en realisatie van 26 sociale huurwoningen en 38 koopwoningen op locatie Rustenburg in Puttershoek. Dit betreft de tweede fase van de ontwikkeling van de locatie Rustenburg Met de oplevering van ‘de Maasheim’ voor stichting gehandicaptenzorg Adullam is de eerste fase van het project inmiddels opgeleverd. Door wetswijzigingen kon HW Wonen de woningen van de tweede fase niet meer zelf ontwikkelen. In 2019 werd Van Wijnen door HW Wonen geselecteerd als ontwikkelaar en bouwer van deze tweede fase. Vandaag werden de contracten ondertekend en werd het verkoopbord op locatie onthuld! 64 nieuwbouwwoningen De tweede fase bestaat uit 26 energie neutrale sociale huurwoningen van HW Wonen. De 26 sociale huurwoningen worden middels het Fijn Wonen product gerealiseerd. Dit product is door Van Wijnen, speciaal voor corporaties ontwikkeld en geeft invulling aan de wens van HW Wonen om comfortabele, toekomstbestendige en betaalbare Nul Op de Meter woning aan te bieden. Met dit project is HW Wonen voorloper in de Hoeksche Waard op het gebied van duurzaamheid. Naast sociale huurwoningen ontwikkelt Van Wijnen 38 koopwoningen, bestaande uit ruime eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, seniorenwoningen en een vrijstaande woning. De woningen krijgen een dorps en tegelijkertijd eigentijdse uitstraling. “Naast het gevarieerde woningaanbod en de fraaie architectuur krijgt ook het openbaar gebied een kwalitatief hoogstaande uitstraling met veel groen en water”, Zegt Dico Smitsman, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. “Zo ontstaat er een prettig woon- en leefklimaat voor verschillende doelgroepen, dat goed aansluit op de omgeving en de rest van Puttershoek.” Planning De koopwoningen gaan in het laatste kwartaal van 2019 in verkoop, waarna in het tweede kwartaal van 2020 gestart wordt met de bouw. Begin 2020 wordt gestart met de bouw van de huurwoningen. Dit jaar nog wordt de locatie ‘bouwrijp’ gemaakt.

Voor meer informatie over de huur- en koopwoningen verwijzen wij u naar www.heerenvanrustenburg.nl