SHO – Heerjansdam

In de eerste ronde van de nacompetitie was SHO gastheer voor Heerjansdam. Beide ploegen eindigden in hun afdeling op de derde plaats, SHO met 51 punten in 1B en Heerjansdam had in 1C aan slechts 40 punten genoeg. Dat gegeven vooraf was nog geen garantie dat SHO met twee vingers in de neus naar de volgende ronde zou gaan want de laatste drie keer dat de groen/zwarten op de Kikkershoek te gast waren ging de volle winst mee naar de Molenwei.
Vanaf de aftrap maakten de gasten meteen maar duidelijk dat ze niet voor de lol naar Beijerland waren gekomen en dat betaalde zich al na zeven minuten uit. Jelmer Nugteren trok de bal laag en hard voor het doel waar vervolgens Wilshon Lima het leer in eigen doel liet caramboleren: 0-1. SHO had moeite om de tegenslag te verwerken en mocht van geluk spreken dat de Heerjansdamse voorsprong voor de rust niet werd vergroot. Doelman Peter Konings had reddingen op kansen voor Stoops en Nugteren terwijl laatstgenoemde kort voor de pauze in uiterst kansrijke positie de bal maar net over het doel zag verdwijnen. Daar kan van SHO kant maar één min of meer riante mogelijkheid tegenover worden gesteld. Na een klein half uur verscheen Giovanni Breevaart op aangeven van Ingmar van Bruggen vrij voor doelman Schreuder, maar de sluitpost liet zich niet door het lobje van Breevaart verrassen.

Na de pauze verscheen SHO met Jasper Huisman voor Wilshon Lima in het veld. Kevin Angel Queijo zakte daardoor twee linies terug en Bob Bison, die al na twintig minuten tegen de eerste gele kaart van de wedstrijd aanliep, verkaste van de links- naar rechtsachter positie. Een eerste kans was er voor aanvoerder Bob Vermunt die een voorzet vanaf de rechterkant maar net naast het doel kopte. Een paar minuten later was het alsnog raak. Claudio Barros maakte -onvrijwillig (?)- hands binnen de zestien en scheidsrechter Kuijntjes wees resoluut naar de stip. Vanaf elf meter liet Rowdy Rijsdijk doelman Schreuder volkomen kansloos: 1-1. Die opsteker kon SHO goed gebruiken en binnen vijf minuten stonden de wit/zwarten op winst. Rijsdijk werd op maat bediend en liet na een solo de uitkomende Schreuder kansloos: 2-1.
Ondanks de tegenslagen weigerden de gasten om de witte vlag te hijsen en bleven jagen op minimaal de gelijkmaker. Nadat Konings redding bracht op een inzet van Nugteren stuurde Huisman met een prachtige pass Ricky Bokhoven de diepte in. De topscorer van SHO werd binnen de zestien gevloerd en wederom ging de bal op de stip. Rijsdijk ontfermde zich weer over de bal en maakte zich op voor een loepzuivere hattrick en koos voor dezelfde hoek als eerder in het duel. Schreuder gokte goed en keerde de pingel die de wedstrijd in het slot zou hebben gegooid. Daarna werd het nog billenknijpen voor de wit/zwarte aanhang.
Konings tikte een schot van Nugteren over het doel en al in blessuretijd kopte Ronald Ouwens vrij voor het doel de bal via de lat over. In de ultime slotfase kreeg Heerjansdam een vrije trap te nemen, vanaf ongeveer de positie waaruit Honselersdijk begin februari SHO wist te vloeren. Ditmaal had Konings een fabelachtige redding op de door Jelmer Nugteren goed ingekopte bal. De doelman hield daarmee SHO overeind en spaarde zijn teamgenoten voor, gezien de temperaturen, ongewenst overwerk. Bij gelijke stand zou een verlenging van tweemaal een kwartier volgen en dat was wel het laatste waarop de acteurs binnen- en toeschouwers langs de lijnen zaten te wachten. SHO gaat door naar de volgende ronde waarin ARC, dat met 2-1 won van GRC’14, de tegenstander zal zijn.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Wilshon Lima, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Kevin Angel Queijo.

Wissels:
46’ Jasper Huisman voor Wilshon Lima
82’ Esra Pieters voor Rowdy Rijsdijk

Doelpunten:
07’ 0-1 Wilshon Lima (e.d.)
52’ 1-1 Rowdy Rijsdijk (strafschop)
58’ 2-1 Rowdy Rijsdijk
74’ gemiste strafschop Rowdy Rijsdijk
Kaarten:
Scheidsrechter Willem Kuijntjes uit Brakel had geel voor Bob Bison van SHO en Stefan Lezer en Claudio Barros Alves Andrade van Heerjansdam.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO – Heerjansdam werd door HDO Dakbedekkingen uit Barendrecht beschikbaar gesteld. Waarvoor onze dank.

08-06-2019 ARC – SHO
In de tweede ronde van de nacompetitie speelt SHO een uitwedstrijd tegen ARC. De ploeg uit Alphen aan de Rijn werd tweede in 1A met 50 punten en hebben daardoor het recht van een thuiswedstrijd, gezien de derde plaats van SHO.
De winnaar van ARC – SHO speelt op 15 juni de finale tegen de winnaar van DTS Ede – Nootdorp.
Op 22 oktober speelden ARC en SHO voor de districtsbeker tegen elkaar op sportpark Zegersloot. De rood/zwarten wonnen die wedstrijd met 4-0.
Aanvang 14.30 uur.