Non-stop estafetteloop Roparun gaat in Pinksterweekend van start

In het pinksterweekend zijn tussen Parijs, Hamburg en Rotterdam ruim achtduizend hardlopers, fietsers en andere teamleden actief voor de 28e editie van de Roparun. Met deze estafetteloop zamelen zij geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De achtduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zetten zich – vaak al jaren achtereen – in voor een betere kwaliteit van leven voor hun medemens. Vorig jaar was de opbrengst meer dan vijf miljoen euro.

Op zaterdag 8 juni vertrekken vanuit Hamburg honderd teams en in Parijs staan 221 teams aan de start. Nieuw dit jaar is de halve Roparun, met twee teams aan de start in Almelo. Elk team telt ongeveer vijfentwintig deelnemers. Alle teams finishen op maandag 10 juni tussen 12.00 en 19.00 uur op de Binnenrotte in de Rotterdamse binnenstad.

Ongeveer honderd van de vrijwilligers zijn tijdens de Roparun op pad in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland om de thuisblijvers van minuut tot minuut op de hoogte te houden van deze grootste non-stop estafetteloop ter wereld. Dat gebeurt via de radio, online en in beeld en is te volgen via de website van Roparun

Live uitzendingen
Radio Hoeksche Waard doet als vanouds rechtstreeks verslag van de Roparun in een speciale live uitzending die begint op zaterdag 8 juni om 11 uur en eindigt met de finish in Rotterdam. Tientallen vrijwilligers werken mee aan deze unieke uitzending en brengen u het laatste nieuws over de Hoeksche Waardse teams en deelnemers. Met drie reportersteams is Radio Hoeksche Waard op pad om de teams te volgen. Interviews onderweg, interviews met de achterban, de doortocht in de HW, de finish in Rotterdam én de lekkerste muziek uit de jaren 60/70/80, dat is het Pinksterweekend bij Radio Hoeksche Waard.