Koninklijke onderscheiding voor Ton Vossen uit Oud-Beijerland

Vrijdagmiddag 28 juni reikte burgemeester Govert Veldhuijzen een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Ton Vossen uit Oud-Beijerland. De heer Vossen werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het verenigings- en culturele leven in Oud-Beijerland.

Zo zette de heer Vossen zich in voor FCC De Spuicrossers als jurylid bij wedstrijden en heeft hij het clubblad opgezet. Ook was hij jarenlang bestuurslid van het Hoeksche Waards Philharmonisch Orkest. Mede dankzij zijn inzet konden het beginners-, jeugd- en volwassenenorkest draaien.

Hij was meer dan 20 jaar verbonden aan de Stichting Museum Oude Raadhuis

De laatste 10 jaar hiervan was de heer Vossen secretaris van de stichting. Hij hield zich onder andere bezig met het digitaliseren van erfgoed, archiveren en conserveren en het samenstellen en organiseren van exposities . Toen het besluit was genomen dat de stichting ophield te bestaan, heeft de heer Vossen zich ingespannen om de collectie op een goede manier over te dragen aan Museum Hoeksche Waard.

Klik hier om de toespraak te lezen