Les Frangines – Donnez-Moi (ITP: week 23)

Deze week is Les Frangines – Donnez-Moi onze ‘In The Picture’-track.

Les Frangines is een Frans akoestisch-gitaar zang duo. Vier jaar geleden gevormd door twee vriendinnen Anne Coste en Jacinthe Madelin. Hun handelsmerk is de harmonie tussen hun stemmen en de akoestische gitaarakkoorden. De schoonheid van de Franse taal hebben ze uitgediept tijdens hun literaire studie. Hun liedjes gaan over hedendaagse thema’s – zoals de oorlog in Syrië – maar ook de liefde mag niet ontbreken in hun songs. Nadat ze hebben geleerd gitaar te spelen en autodidactisch te zingen, genieten de twee muzikanten van groeiend succes. Hun YouTube-kanaal telt inmiddels al meer dan een miljoen views. Hun single ‘Donnez-Moi’ is al een grote hit in Frankrijk en vertelt hoe belangrijk liefde is. ‘Liefde voor jezelf en voor de mensen en dingen om je heen. Zonder liefde is je leven erg leeg’. Wij – van RadioHW – vinden dit een mooi thema om tijdens Roparun als ITP-track te hebben.

Elke week staat er een nieuwe plaat In The Picture. Dit is een redelijk onbekende, nieuwe single die wat extra aandacht verdient. Wekelijks stemt een geselecteerde muziekredactie uit de genomineerden op hun favoriete plaat. Op maandagavond tussen 22:00 en 23:00 wordt deze In The Picture-plaat bij het programma ‘Don’t Forget The Music’ bekend gemaakt. Deze is gedurende de hele week regelmatig te horen op Radio Hoeksche Waard.

 

 


Artwork by: